مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,029
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مقادیر مختلف آبیاری و کود نیتروژن بر عملکرد پیاز و بهره وری مصرف آب در سه روش آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 187 | صفحه پایان 200

چکیده

 به منظوربررسیتأثیرسطوحمختلف آبیاری, کود نیتروژن و روش های آبیاریبرعملکرد واجزایعملکردپیاز, آزمایشیبهصورتاسپلیتپلات (کرت های خرد شده)فاکتوریل در قالبطرحبلوککاملتصادفی با 48 تیماردرسهتکراروبهمدتدوسالدر مزرعه تحقیقاتی شهرستان زهک اجرا گردید. روش آبیاری به عنوان تیمار اصلی و ترکیب مقدار کود نیتروژن و آب آبیاری به عنوان تیمار فرعی در نظر گرفته شد. تیمارهای کودی شامل چهار سطح کود نیتروژن از منبع اوره (130, 5/97, 65 و 5/32 کیلوگرم در هکتار) بود. کشت پیاز به صورت نشایی در سال های 1394 و 1395 و آبیاری به صورت آبیاری سطحی, آبیاری قطره ای سطحی و آبیاری قطره ای زیرسطحی انجام شد. بیشترین مقدار عملکرد و بهره وری مصرف آب آبیاری در سیستم آبیاری قطره ای زیرسطحی( 42/28تن در هکتار و 19/5کیلوگرم بر متر مکعب در هکتار) و کمترین آن در روش آبیاری سطحی (19 تن در هکتار و 33/2 کیلوگرم بر متر مکعب در هکتار) به دست آمد. کاهش مقدار کود نیتروژن به کمتر از 100٪ باعث کاهش عملکرد سوخ و کارآیی مصرف آب آبیاری گردید. بیشترین عملکرد و بهره وری مصرف آب آبیاری در تیمار 100٪ کود نیتروژن(59/31 تن در هکتار و 75/4 کیلوگرم بر متر مکعب در هکتار) و کمترین آن در تیمار 25٪ کود نیتروژن(12/16 تن در هکتار و 67/2 کیلوگرم بر متر مکعب در هکتار) حاصل شد. اثر مقدار آب آبیاری بر عملکرد سوخ پیاز و بهره وری مصرف آب آبیاری نشان داد که با کاهش آب آبیاری به کمتر از نیاز آبی گیاه, عملکرد کاهش و بهره وری افزایش یافت اما از این نظر بین تیمار 100٪ نیاز آبی گیاه و تیمار 75٪ نیاز آبی گیاه اختلاف معنی دار مشاهده نشد. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده و با توجه به کمبود آب در منطقه می توان آبیاری این گیاه را با 75٪ نیاز آبی گیاه انجام داد بدون آن که تأثیر معنی دار در میزان عملکرد تولید شده داشته باشد. بهترین تیمار برای استفاده از کود نیتروژن همان استفاده 100٪ از کود نیتروژن به خصوص در شرایط تنش آبی می باشد. با توجه به پتاسیل بالای تولید در آبیاری قطره ای زیرسطحی و کاهش تبخیر و تعرق در آن, می توان از این روش آبیاری برای کاشت پیاز در منطقه استفاده نمود و با درنظرگرفتنآلودگیآب های زیر زمینیبه دلیل مصرفبی رویهکود هاینیتروژنوجلوگیری ازتجمعنیتراتدرسوخ-ها, به نظرمی رسد استفادهازآبیاریقطره ایمدیریتمصرفکودهاینیتروژنرابهبود می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیری، حلیمه. (1397). تأثیر مقادیر مختلف آبیاری و کود نیتروژن بر عملکرد پیاز و بهره وری مصرف آب در سه روش آبیاری. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 32(2 (ب) )، 187-200. SID. https://sid.ir/paper/196879/fa

    Vancouver: کپی

    پیری حلیمه. تأثیر مقادیر مختلف آبیاری و کود نیتروژن بر عملکرد پیاز و بهره وری مصرف آب در سه روش آبیاری. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1397؛32(2 (ب) ):187-200. Available from: https://sid.ir/paper/196879/fa

    IEEE: کپی

    حلیمه پیری، “تأثیر مقادیر مختلف آبیاری و کود نیتروژن بر عملکرد پیاز و بهره وری مصرف آب در سه روش آبیاری،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 32، no. 2 (ب) ، pp. 187–200، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/196879/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button