مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,147
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,085
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه کیفیت ژلاتین اسیدی و قلیایی پوست و باله کپور فیتوفاگ با منابع دیگر

صفحات

 صفحه شروع 50 | صفحه پایان 57

چکیده

 ژلاتین یکی از پرمصرف ترین مواد پروتینی کلوئیدی در صنایع غذایی, دارویی, پزشکی و نظامی است که هر ساله مقادیر قابل ملاحظه ای از آن برای مصارف مختلف وارد کشور می گردد. از طرفی نیز مقادیر قابل توجهی از باقیمانده های کپور ماهیان پرورشی و به ویژه کپور نقره ای یا فیتوفاگ (Fitofague) که بیشترین آنها را تشکیل می دهد (60%-55) تحت عنوان ضایعات هدر می رود در صورتی که می تواند منبع مناسبی برای استخراج ژلاتین باشد. در این بررسی کیفیت ژلاتین استخراج شده به دو روش اسیدی و قلیایی با کیفیت ژلاتین اسیدی و قلیایی حاصل از منابع دیگر مقایسه گردید. لازم به ذکر است که خصوصیات کیفی ژلاتین اسیدی و قلیایی کپور فیتوفاگ و منابع دیگر از نظر رطوبت, خاکستر, پروتئین, دما و زمان بستن, دما و زمان باز شدن, قدرت ژلی, ویسکوزیته, رنگ و pH با یکدیگر مقایسه شده اند. نتایج این بررس نشان داد که ژلاتین قلیایی کپور نقره ای در مقایسه با ژلاتین اسیدی آن از کیفیت بهتری برخوردار است. همچنین مقایسه کیفیت ژلاتین فیتوفاگ با ژلاتین حاصل از منابع دیگر نیز نشان داد که کیفیت ژلاتین اسیدی و قلیایی فیتوفاگ در مقایسه با کیفیت ژلاتین اسیدی و قلیایی حاصل از منابعی مانند گاو, گوساله, گوسفند, خوک, پای مرغ, پوست کوسه ماهی و پوست ماهی و غیره در برخی از موارد بهتر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علوی طلب، هدیه، توکلی پور، حمید، و غرقی، احمد. (1385). بررسی و مقایسه کیفیت ژلاتین اسیدی و قلیایی پوست و باله کپور فیتوفاگ با منابع دیگر. پژوهش و سازندگی، 19(3 (پی آیند 72) در امور دام و آبزیان)، 50-57. SID. https://sid.ir/paper/19748/fa

    Vancouver: کپی

    علوی طلب هدیه، توکلی پور حمید، غرقی احمد. بررسی و مقایسه کیفیت ژلاتین اسیدی و قلیایی پوست و باله کپور فیتوفاگ با منابع دیگر. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(3 (پی آیند 72) در امور دام و آبزیان):50-57. Available from: https://sid.ir/paper/19748/fa

    IEEE: کپی

    هدیه علوی طلب، حمید توکلی پور، و احمد غرقی، “بررسی و مقایسه کیفیت ژلاتین اسیدی و قلیایی پوست و باله کپور فیتوفاگ با منابع دیگر،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 3 (پی آیند 72) در امور دام و آبزیان، pp. 50–57، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19748/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button