مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر جلبک کاهوی دریایی بر برخی از قارچ های آلوده کننده مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 47

چکیده

 جلبک کاهوی دریایی در سراسر سال در مناطق مختلف جهانی می روید. در این بررسی جلبک مزبور را از سواحل چاه بهار جمع آوری نمودیم. بعد از مطالعات ماکروسکوپی و میکروسکوپی, تهیه جنس و گونه آن را خشک نموده و به صورت پودر در آوریم. از حلال های مختلف آب, اتانل, متانل و استن جهت استخراج مواد موثر استفاده کردیم. قارچ های مورد آزمایش شامل Aspergilus niger, A. flavus,, A. fumigatus, Alternaria alternata, Risoctonia solani, Macrofomina phasolinna, Fusarium solani, Fusarium expansum و Penicillium degerdi می باشد. قدرت ضد قارچی با استفاده از روش چاهک یا سنجش قطر هاله مهار رشد و روش تمام ظرف یا Pour plate انجام شد. ضمنا اثر ضد قارچی جلبک کاهوی دریایی با روش in vivo در مواد غذایی گیاهی نیز بررسی شد. با استفاده از روش های طیف سنجی GLC, TLC و HPLC مواد موثر را مورد بررسی قرار داریم. نتایج حاصل نشان داد عصاره های مختلف جلبک کاهوی دریایی بر همه قارچ ها اثر بازدارندگی رشد دارد قدرت ضد قارچی عصاره ها به ترتیب شامل اتانول, متانول, استن و آب می باشد. اثر ضد قارچی جلبک کاهوی دریایی علاوه بر حلال به جنس و گونه قارچ نیز بستگی دارد. مشاهده میکروسکوپی قارچ های تیمار شده در مقابل عصاره ها تغییراتی در ریسه ها و هاگ ها نشان داد. این تغییرات شامل تورم و ترکیدگی ریسه و تعبیر در شکل ظاهری هاگ بود. در این پژوهش با روش TLC آلکالوییدهایی مشخص گردید و Rf های موجود در هر عصاره سنجیده شد. در روش طیف سنجی مشاهده گردید که هر حلال یک نوع ماده را از جلبک جدا می کند. و ترکیبات موجود در جلبک دریایی پیچیده می باشد. در روش GC بر اساس پیک های رسم شده فعالیت نسبی هر یک از عصاره های تعیین گردید. در روشHPLC  تعداد ترکیبات شاخص به همراه زمان بارداری آن ها را مشخص کردیم. برای تشخیص دقیق این مواد بایستی از GC/IR, GC/MS استفاده شود تا ترکیبات شاخص شناسایی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرابیان، صدیقه. (1380). بررسی اثر جلبک کاهوی دریایی بر برخی از قارچ های آلوده کننده مواد غذایی . پژوهش و سازندگی، 14(3 (پی آیند 52) در امور دام و آبزیان)، 43-47. SID. https://sid.ir/paper/19829/fa

    Vancouver: کپی

    مهرابیان صدیقه. بررسی اثر جلبک کاهوی دریایی بر برخی از قارچ های آلوده کننده مواد غذایی . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1380؛14(3 (پی آیند 52) در امور دام و آبزیان):43-47. Available from: https://sid.ir/paper/19829/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه مهرابیان، “بررسی اثر جلبک کاهوی دریایی بر برخی از قارچ های آلوده کننده مواد غذایی ،” پژوهش و سازندگی، vol. 14، no. 3 (پی آیند 52) در امور دام و آبزیان، pp. 43–47، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19829/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button