مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,198
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی ضایعات بوجاری بذر چغندرقند و استفاده از آن در جیره بره های نر پرواری نژاد شال

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 39

چکیده

 استفاده از ضایعات کشاورزی در تغذیه دام, علاوه بر کاهش هزینه تولید, مشکل کمبود خوراک را نیز کاهش می دهد. به همین منظور جهت استفاده از ضایعات بوجاری بذر چغندرقند در تغذیه بره های پرواری, ترکیبات شیمیایی, ضریب هضمی (با استفاده از حیوان زنده و آزمایشگاهی), تجزیه پذیری (با روش کیسه نایلونی), ظرفیت تولید گاز (تکنیک گاز) تعیین شد. میانگین ترکیب شیمیایی به روش تجزیه تقریبی برای ماده خشک, ماده آلی, پروتیین خام, الیاف خام, چربی خام, عصاره عاری از ازت و خاکستر خام به ترتیب برابر 92.7, 65.2, 14.5, 32.5, 1.3, 16.9 و 27.5 درصد بود. ضرایب هضمی ماده خشک و سایر مواد مغذی آن با حیوان زنده و با استفاده از یونجه به عنوان خوراک پایه (روش تفاضلی) برای ماده خشک, ماده آلی, پروتیین خام, الیاف خام, چربی خام و عصاره عاری از ازت به ترتیب برابر 40.7, 54.2, 64.9, 71.6, 78.3 و 10 درصد بود. ضرایب هضمی ماده خشک, ماده آلی و ماده آلی در ماده خشک DOMD یا (D-Value) به روش آزمایشگاهی به ترتیب برابر 47.5, 46.7 و 33.8 درصد بود. میانگین تجزیه پذیری ماده خشک به روش کیسه نایلونی برای نرخ عبور از شکمبه 2 و 5 درصد در ساعت برابر 56 و 48 درصد و برای ماده آلی معادل 51 و 43 درصد محاسبه شدند. حجم گاز تولیدی پس از 24 ساعت 10.8 میلی لیتر )براساس 200 میلی گرم ماده خشک( و 13.3 درصد بود. میزان قابلیت هضم ماده آلی با این روش 414 گرم در کیلوگرم ماده خشک بود. مجموع مواد مغذی قابل هضم 37 (TDN) درصد بود و نیز انرژی متابولیسم با روش معادلات موجود در روش های TDN, DOMD و تکنیک گاز به ترتیب 1328, 1270 و 914 کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک برآورد شدند. جهت استفاده از سطوح مختلف ضایعات در جیره بره های نر پرواری آزمایشی با 36 راس بره نژاد شال به مدت 100 روز در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با جیره های حاوی صفر (شاهد), 8, 16 و 32 درصد ضایعات براساس ماده خشک در سه گروه وزنی (بلوک) انجام شد. میانگین افزایش وزن روزانه بره ها با جیره های مذکور به ترتیب 209, 204, 213 و 212 گرم بود (P>0.05). از نظر اقتصادی افزودن ضایعات به جیره های فوق هزینه خوراک را کاهش داد. این نتایج نشان می دهد که می توان از ضایعات بوجاری بذر چغندر قند تا میزان 32 درصد در جیره بره های نر پرواری استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سیف دواتی، جمال، افضل زاده، احمد، و زاهدی فر، مجتبی. (1380). تعیین ارزش غذایی ضایعات بوجاری بذر چغندرقند و استفاده از آن در جیره بره های نر پرواری نژاد شال . پژوهش و سازندگی، 14(3 (پی آیند 52) در امور دام و آبزیان)، 36-39. SID. https://sid.ir/paper/19831/fa

    Vancouver: کپی

    سیف دواتی جمال، افضل زاده احمد، زاهدی فر مجتبی. تعیین ارزش غذایی ضایعات بوجاری بذر چغندرقند و استفاده از آن در جیره بره های نر پرواری نژاد شال . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1380؛14(3 (پی آیند 52) در امور دام و آبزیان):36-39. Available from: https://sid.ir/paper/19831/fa

    IEEE: کپی

    جمال سیف دواتی، احمد افضل زاده، و مجتبی زاهدی فر، “تعیین ارزش غذایی ضایعات بوجاری بذر چغندرقند و استفاده از آن در جیره بره های نر پرواری نژاد شال ،” پژوهش و سازندگی، vol. 14، no. 3 (پی آیند 52) در امور دام و آبزیان، pp. 36–39، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19831/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button