مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,447
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

691
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های مورفولوژیک میوه گونه بلوط دارمازو (Quercus infectoria Oliv) در جنگلهای استان کردستان

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 103

چکیده

 بررسی صفات مورفولوژیک در میوه گونه بلوط دارمازو .Quercus infectoria Oliv.) در مناطق جنگلی استان کردستان, با هدف دستیابی به دامنه تغییرات صفات کمی و یافتن حالات مختلف بروز صفات کیفی در اندام میوه این گونه که یکی از عناصر اصلی جنگلهای بلوط استان می باشد, انجام گردید. بدین منظور از 26 کانون جنگلی در شهرستانهای بانه (16 کانون) و مریوان (10 کانون), تعداد 390 نمونه گیاهی دارای میوه جمع آوری و سپس تعداد 17 صفت مورفولوژیک خاص موجود در میوه, شامل 11 صفت از دسته صفات کمی و 6 صفت از دسته صفات کیفی, اندازه گیری و ثبت شد. در نهایت داده های بدست آمده در قالب طرح آماری آشیانه ای و مدل کاملا تصادفی توسط نرم افزارهای Mstatc, Minitab و Genstat مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده از بررسی تعداد 11 صفت کمی مشخص گردید که در صفات مربوط به دانه (4 صفت) متغیرترین صفت متعلق به طول خامه دانه (کوچکترین خامه به طول 0.5 میلی متر و بلندترین آن 3 میلی متر) با ضریب تغییر 34% بوده و کم تغییرترین صفت, طول دانه (کوچکترین دانه به طول 2.6 سانتی متر و بلندترین آن 6 سانتی متر) با ضریب تغییر 13% می باشد. در گروه صفات کمی مربوط به کاسه میوه (7 صفت) نیز صفت طول دم میوه از سایر صفات متغیرتر بوده (کوتاهترین دم میوه 0.1 سانتی متر و بلندترین آن 3.4 سانتی متر) و ضریب 61% داشته و صفت تعداد مارپیچ فلسها (کمترین 5 مارپیچ و بیشترین 10 مارپیچ فلسی) با ضریب تغییرات 12%, کم تغییرترین صفت در این گروه بوده است. همچنین نتایج حاصل از بررسی تعداد 6 صفت کیفی در میوه نشانگر آن است که در گروه صفات مربوط به دانه (2 صفت), صفت شکل دانه متغیرترین صفت بوده و سه حالت مختلف (بیضی, استوانه ای, تخم مرغی) دارد که 49.5 درصد دانه ها استوانه ای شکل می باشند. در صفت ناف دانه ها نیز 63.8 درصد دانه ها دارای ناف صاف هستند. گروه صفات کیفی کاسه میوه (4 صفت) نیز نسبت به صفات دانه از تنوع کمتری برخوردار بوده و هر یک از صفات دو حالت دارند و 89 درصد کاسه ها استوانه ای شکل و 11 درصد گرد هستند و 50.5 درصد کاسه ها دارای قاعده گرد و 49.5 درصد در قاعده گوه ای شکل می باشند. در خصوص فلسهای جدار کاسه نیز 80.8 درصد دارای فلسهای نامشخص و 19.2 درصد فلس مشخص هستند. همچنین 36.9 درصد فلسها دارای نوک مشخص و 63.1 درصد نوک نامشخص دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کفاش، شب بو، بخشی خانیکی، غلامرضا، و یوسفی، بایزید. (1386). بررسی ویژگی های مورفولوژیک میوه گونه بلوط دارمازو (Quercus infectoria Oliv) در جنگلهای استان کردستان. پژوهش و سازندگی، 20(4 (پی آیند 77) در منابع طبیعی)، 93-103. SID. https://sid.ir/paper/19881/fa

    Vancouver: کپی

    کفاش شب بو، بخشی خانیکی غلامرضا، یوسفی بایزید. بررسی ویژگی های مورفولوژیک میوه گونه بلوط دارمازو (Quercus infectoria Oliv) در جنگلهای استان کردستان. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(4 (پی آیند 77) در منابع طبیعی):93-103. Available from: https://sid.ir/paper/19881/fa

    IEEE: کپی

    شب بو کفاش، غلامرضا بخشی خانیکی، و بایزید یوسفی، “بررسی ویژگی های مورفولوژیک میوه گونه بلوط دارمازو (Quercus infectoria Oliv) در جنگلهای استان کردستان،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 4 (پی آیند 77) در منابع طبیعی، pp. 93–103، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19881/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button