مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,039
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

929
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین کارایی فنی و مقدار بهینه آب در تولید پسته (مطالعه موردی شهرستان رفسنجان)

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 49

چکیده

 یکی از محصولات مهم صادراتی کشور پسته می باشد که نقش زیادی در صادرات غیرنفتی داشته و سالانه بیش از 400 میلیون دلار ارزآوری دارد, اما تولید این محصول در مراکز عمده تولید آن با مشکل کمبود آب روبرو می باشد که مدیریت نهاده ها و استفاده بهینه از آنها می تواند تا حد زیادی در رفع این معضل کمک نماید. در این تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای با 228 کشاورز پسته کار در منطقه رفسنجان مصاحبه شد و سپس براساس دو سناریوی حداکثر سازی سود 7793 متر مکعب در هکتار است, که با توجه به سطح زیرکشت پسته در منطقه که حدود 110 هزار هکتار می باشد در صورتی که کشاورزان براساس حداکثر سازی سود, آب مصرف کنند, معضل اضافه برداشت آب از منابع زیرزمینی که هم اکنون حدود 154 میلیون متر مکعب می باشد تا حد زیادی رفع خواهد شد. همچنین با استفاده از حداقل سازی هزینه مقدار بهینه آب را مورد بررسی قرار داده ایم, نتایج این سناریو نیز نشان می دهد اگر کشاورزان براساس حداقل سازی هزینه عمل کنند مقدار بهینه آب بطور متوسط برابر 7294 متر مکعب در هکتار می باشد, نظر به اینکه هم اکنون هر بهره بردار به طور متوسط 9104.8 متر مکعب آب مصرف می کند در صورتی که کشاورزان براساس حداقل سازی هزینه عمل نمایند مقدار برداشت از منابع زیرزمینی آب به میزان 181 میلیون متر مکعب کاهش می یابد. همچنین با استفاده از روش تحلیل فراگیر داده هاDEA) ) کارائی فنی, تخصیصی و اقتصادی بهره برداران محاسبه گردید که نتایج نشان می دهد که متوسط کارائی فنی, تخصیصی و اقتصادی کشاورزان به ترتیب برابر 0.721 , 0.819 و 0.613 می باشد. اختلاف بین کارائی بهره برداران نشان می دهد با بکارگیری مقدار بهینه نهادها می توان تولید را به مقدار زیادی افزایش داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی خلیل آبادی، حمیدرضا، و چیذری، امیرحسین. (1383). تعیین کارایی فنی و مقدار بهینه آب در تولید پسته (مطالعه موردی شهرستان رفسنجان). پژوهش و سازندگی، 17(1 (پی آیند 62) در زراعت و باغبانی)، 43-49. SID. https://sid.ir/paper/19941/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی خلیل آبادی حمیدرضا، چیذری امیرحسین. تعیین کارایی فنی و مقدار بهینه آب در تولید پسته (مطالعه موردی شهرستان رفسنجان). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1383؛17(1 (پی آیند 62) در زراعت و باغبانی):43-49. Available from: https://sid.ir/paper/19941/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا میرزایی خلیل آبادی، و امیرحسین چیذری، “تعیین کارایی فنی و مقدار بهینه آب در تولید پسته (مطالعه موردی شهرستان رفسنجان)،” پژوهش و سازندگی، vol. 17، no. 1 (پی آیند 62) در زراعت و باغبانی، pp. 43–49، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19941/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button