مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,740
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,834
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب و خواص ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria mulrifolra)

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 56

چکیده

 آویشن شیرازی با نام علمی Zataria mulrifolra یک گونه گیاه درختچه ای معطر است که در مناطق جنوبی ایران می روید. در این تحقیق اثر ضد میکروبی و همچنین ترکیب های تشکیل دهنده اسانس این گیاه مورد بررسی قرار گرفته است.ابتدا سرشاخه گلدار آویشن شیرازی, در زمان گلدهی کامل از اطراف شیراز (استان فارس) جمع آوری شده و سپس اسانس به روش تقطیر با آب (Hydro-distillation) استخراج گردید. تجزیه و شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس حاصل توسط دستگاه های GC-MS و GC صورت گرفت که نتایج آن وجود درصد بالایی از ترکیب های ضدمیکروبی را در اسانس این گیاه نشان می دهد. به نظر می رسد حضور 52.4% تیمول و 6.1% کارواکرول در اسانس آویشن شیرازی باعث وجود خواص میکروبی آن می شود. برای بررسی اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی, با استفاده از DMSO غلظت های 1%, 2.5% و 5% از اسانس تهیه شده و به روش دیسک دیفیوژن اثر این غلظت ها بر روی رشد دو نوع میکروب (Salmonella paratyphi) با اندازه گیری قطر عدم هاله رشد, بدست آمد. میکروب های مورد مطالعه عبارت بودند از S. Paratyphi A و B نتایج حاصل از این مرحله نشان داد که غلظت های 1%, 2.5% و 5% اسانس آویشن شیرازی باعث ایجاد هاله عدم رشد به ترتیب به مقادیر صفر, 9.3 میلی متر و 15.6 میلی متر برای S. Paratyphi و 8 میلی متر, 8.6 میلی متر و 21.6 میلی متر برای S. Paratyphi B می شود. نتایج حاصل نشان از قدرت مهارکنندگی و میکروب کشی بالای اسانس Zataria multiflora داشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

صادق زاده، لیلا، سفیدکن، فاطمه، و اولیا، پرویز. (1385). بررسی ترکیب و خواص ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria mulrifolra). پژوهش و سازندگی، 19(2 (پی آیند 71) در منابع طبیعی)، 52-56. SID. https://sid.ir/paper/20050/fa

Vancouver: کپی

صادق زاده لیلا، سفیدکن فاطمه، اولیا پرویز. بررسی ترکیب و خواص ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria mulrifolra). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(2 (پی آیند 71) در منابع طبیعی):52-56. Available from: https://sid.ir/paper/20050/fa

IEEE: کپی

لیلا صادق زاده، فاطمه سفیدکن، و پرویز اولیا، “بررسی ترکیب و خواص ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria mulrifolra)،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 2 (پی آیند 71) در منابع طبیعی، pp. 52–56، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20050/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button