مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

834
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر آللوپاتیک آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) بر جوانه زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه های علف پشمکی (Bromus inermis) و چمن گندمی بلند (Agropyron elongatum)

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 25

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی اثر آللوپاتیک عصاره اندام هوایی و زیرزمینی گونه آویشن کوهی بر میزان جوانه زنی و رشد بذور گونه inermis Bromus و Agropyron elongatum انجام گرفت. بدین منظور ابتدا عصاره استخراج شده از اندام های هوایی و زیر زمینی گونه مذکور تهیه شد و از این عصاره با افزودن آب مقطر غلظت های 5, 25, 50 و 75 درصد به دست آمد. سپس در قالب طرح کاملا تصادفی اثر چهار تیمار مذکور و شاهد (آب مقطر) در چهار تکرار بر جوانه زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه های Bromus inermis و Agropyron elongatum بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد که بین تیمارهای مورد مطالعه درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه, طول ساقه چه, طول گیاهچه و شاخص بنیه بذر, تفاوت معنی دار در سطوح 0.01 و 0.05 وجود دارد. مقایسه میانگین ها نشان داد که با افزایش غلظت عصاره آویشن کوهی از درصد و سرعت حوانه زنی و مولفه های اولیه رشد در هر دو گونه مورد مطالعه کاسته شد. بیشترین طول درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه, طول ساقه چه, طول گیاهچه و شاخص بنیه بذر, در هر دو گونه inermis Bromus و elongatum Agropyron مربوط به تیمار شاهد و کمترین طول مربوط به غلظت 75 درصد عصاره آویشن کوهی بود. افزایش غلظت عصاره آویشن کوهی بطور معنی داری باعث کاهش جوانه زنی و رشد در هر دو گونه مورد مطالعه شد بطوری که Bromus inermis حساسیت بیشتری به اثر آللوپاتیک آویشن کوهی نسبت به گونه دیگر داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صابری، مرتضی، شهریاری، علیرضا، جعفری، محمد، ترنیان، فرج اله، و صفری، هانیه. (1390). بررسی تاثیر آللوپاتیک آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) بر جوانه زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه های علف پشمکی (Bromus inermis) و چمن گندمی بلند (Agropyron elongatum). پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی)، 24(4 (پیاپی 93))، 18-25. SID. https://sid.ir/paper/200546/fa

    Vancouver: کپی

    صابری مرتضی، شهریاری علیرضا، جعفری محمد، ترنیان فرج اله، صفری هانیه. بررسی تاثیر آللوپاتیک آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) بر جوانه زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه های علف پشمکی (Bromus inermis) و چمن گندمی بلند (Agropyron elongatum). پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(4 (پیاپی 93)):18-25. Available from: https://sid.ir/paper/200546/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی صابری، علیرضا شهریاری، محمد جعفری، فرج اله ترنیان، و هانیه صفری، “بررسی تاثیر آللوپاتیک آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) بر جوانه زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه های علف پشمکی (Bromus inermis) و چمن گندمی بلند (Agropyron elongatum)،” پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 4 (پیاپی 93)، pp. 18–25، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200546/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button