مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

831
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر فرم و مرحله رویشی در کیفیت علوفه 9 گونه مرتعی البرز مرکزی (مطالعه موردی: طالقان)

صفحات

 صفحه شروع 82 | صفحه پایان 91

چکیده

 در ارزیابی مراتع و برنامه ریزی برای تهیه مواد مغذی مورد نیاز دام بسته به فصل چرا و محاسبه ظرفیت چرایی آگاهی از کیفیت علوفه گیاهان غالب منطقه ضروری است. این تحقیق در حوزه آبخیز طالقان انجام شد وکیفیت علوفه 9 گونه در این تحقیق بررسی شد که شامل: Bromus tomentellus, Agropyron intermedium, Dactylis glomerata از خانواده Poaceae و گونه های Artemisia aucheri , Achillea millefolium, Centaurea virgata, Scariola orientalis از خانواده Asteraceae و Thymus kotschyanus از خانواده Lamiatae و Coronilla varia از خانواده Fabaceae بودند. نمونه برداری از گونه ها در سه مرحله رشد (رشد رویشی, گلدهی و بذردهی) انجام شد. از هر گونه 3 تکرار و برای هر تکرار 5 پایه از سطح خاک قطع شد. نمونه ها به وسیله آون خشک شدند و سپس تجزیه شیمیایی به منظور تعیین شاخص های کیفیت علوفه انجام شد که این شاخص ها شامل پروتئین خام (CP), دیواره سلولی منهای همی سلولز (ADF), ماده خشک قابل هضم (DMD) و انرژی متابولیسمی (ME) بودند. به منظور انجام تجزیه و تحلیل داده ها از روش تجزیه واریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که در هر 9 گونه با پیشرفت مراحل رشد میزان پروتئین خام کاهش پیدا می کند و بر میزان ADF اضافه می شود. بیشترین کیفیت علوفه مربوط به مرحله رشد رویشی و مربوط به گونه Coronilla varia و کمترین کیفیت علوفه مربوط به مرحله رشد کامل و مربوط به گونه Centaurea virgata بود. همچنین نتایج نشان داد که تفاوت بین فرم های رویشی, بین گونه ها و بین مراحل فنولوژیکی در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود. همچنین اثرات اصلی و اثر متقابل گونه در مراحل فنولوژیکی برای تمامی صفات مورد مطالعه در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود. با توجه به نتایج بدست آمده در مورد اثر فرم رویشی و مراحل فنولوژیک در کیفیت علوفه گونه ها می بایست این تفاوتها در ارزیابی و برنامه ریزی برای مراتع مد نظر قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ارزانی، حسین، چاره ساز، ندا، جعفری، علی اشرف، و آذرنیوند، حسین. (1389). بررسی تاثیر فرم و مرحله رویشی در کیفیت علوفه 9 گونه مرتعی البرز مرکزی (مطالعه موردی: طالقان). پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی)، 23(2 (پیاپی 87))، 82-91. SID. https://sid.ir/paper/200613/fa

    Vancouver: کپی

    ارزانی حسین، چاره ساز ندا، جعفری علی اشرف، آذرنیوند حسین. بررسی تاثیر فرم و مرحله رویشی در کیفیت علوفه 9 گونه مرتعی البرز مرکزی (مطالعه موردی: طالقان). پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1389؛23(2 (پیاپی 87)):82-91. Available from: https://sid.ir/paper/200613/fa

    IEEE: کپی

    حسین ارزانی، ندا چاره ساز، علی اشرف جعفری، و حسین آذرنیوند، “بررسی تاثیر فرم و مرحله رویشی در کیفیت علوفه 9 گونه مرتعی البرز مرکزی (مطالعه موردی: طالقان)،” پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی)، vol. 23، no. 2 (پیاپی 87)، pp. 82–91، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200613/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button