مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,261
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

691
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تغذیه با عصاره آبی ریشه گیاه کهورک (Prosopis farcta) در پیشگیری از افزایش چربی خون و آنزیم های کبدی در رت های هیپرکلسترولمیک

صفحات

 صفحه شروع 194 | صفحه پایان 199

چکیده

 پژوهش های اخیر نشان می دهد گیاهان دارویی که حاوی مواد با خواص آنتی اکسیدانی هستند, در کاهش لیپوپروتئین های سرم خون در حیوانات تغذیه شده با رژیم های غذایی پرچرب اثرات بارزی دارند. هدف اصلی پژوهش حاضر, بررسی اثر عصاره کهورک بر میزان چربی خون و آنزیم های کبدی در رت های هیپرکلسترولمیک بود. در این پژوهش تعداد 20 سر رت نر بالغ با وزن متوسط 350-300 گرم و سن تقریبی 10 هفته از مرکز ناباروری یزد خریداری شد. در ابتدا به مدت دو هفته رت ها تحت تغذیه با رژیم پایه حاوی پروتئین, فیبر و چربی قرار گرفتند و پس از آن در چهار گروه پنج تایی به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه اول با رژیم غذایی معمولی, گروه دوم با رژیم غذایی پرکلسترول, گروه سوم با رژیم غذایی معمولی به علاوه عصاره کهورک و گروه چهارم با رژیم غذایی پرکلسترول به علاوه عصاره کهورک برای مدت 13 هفته تغذیه شدند. قبل از آزمایش, 30 و 90 روز پس از تغذیه, از حیوانات آزمایش های بیوشیمیایی به عمل آمد و مقادیر کلسترول تام, تری گلیسیرید, کلسترول LDL و کلسترول HDL و آنزیم های کبدی ALT&AST اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد و p<0.05 معنادار در نظر گرفته شد. نتایج حاکی از آن بود که در گروهی که از ریشه گیاه کهورک استفاده کرده بودند, مقادیر کلسترول LDL, کلسترول HDL و آنزیم های کبدی ALT&AST نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری را نشان دادند (p<0.05). نتیجه کلی این پژوهش حاکی از آن است که این عصاره در کاهش ریسک فاکتورهای کبد چرب و انفارکتوس قلبی می تواند بسیار موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مروتی شریف آباد، مجید، و صالحی، الهام. (1396). تاثیر تغذیه با عصاره آبی ریشه گیاه کهورک (Prosopis farcta) در پیشگیری از افزایش چربی خون و آنزیم های کبدی در رت های هیپرکلسترولمیک. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 30(2 (پیاپی 115))، 194-199. SID. https://sid.ir/paper/200797/fa

    Vancouver: کپی

    مروتی شریف آباد مجید، صالحی الهام. تاثیر تغذیه با عصاره آبی ریشه گیاه کهورک (Prosopis farcta) در پیشگیری از افزایش چربی خون و آنزیم های کبدی در رت های هیپرکلسترولمیک. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(2 (پیاپی 115)):194-199. Available from: https://sid.ir/paper/200797/fa

    IEEE: کپی

    مجید مروتی شریف آباد، و الهام صالحی، “تاثیر تغذیه با عصاره آبی ریشه گیاه کهورک (Prosopis farcta) در پیشگیری از افزایش چربی خون و آنزیم های کبدی در رت های هیپرکلسترولمیک،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 2 (پیاپی 115)، pp. 194–199، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200797/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button