مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

363
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات کیفی، پر اکسیداسیون چربی ها و ترکیب اسیدهای چرب در طول دوره نگهداری در تخم مرغ های غنی شده با سلنیوم و ویتامین E

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 48

چکیده

 به منظور بررسی امکان غنی سازی تخم مرغ با ویتامین E, سلنیوم آلی و غیر آلی و نیز پایداری چربی های تخم مرغ طی دوره نگه داری آزمایشی با استفاده از72 قطعه مرغ تخم گذار به مدت 7 هفته انجام شد. آزمایش با استفاده از 6 تیمار و 3 تکرار و 4 قطعه مرغ د رهر تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد, جیره پایه به اضافه 0.4 میلی گرم در کیلوگرم سلنیوم غیر آلی یا آلی, 200 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین E و ترکیبات این ها بودند. تخم مرغ های جمع آوری شده به مدت 14 روز در شرایط مختلف (یخچال, محیط و گرم خانه) نگهدازی شدند و پس از آن خصوصیات کیفی, وزن محتویات داخلی (شامل زرده و سفیده), غلظت مالون دی آلدئید در زرده به عنوان شاخصی برای پراکسیداسیون چربی های زرده و همچنین ترکیب اسیدهای چرب زرده تخم مرغ اندازه گیری شدند. عملکرد مرغ و وزن تخم مرغ تحت تاثیر ویتامین E و منابع سلنیومی اضافه شده به جیره قرار نگرفت. نگهداری تخم مرغ ها موجب کاهش خصوصیات کیفی و تغییر ترکیب اسیدهای چرب و افزایش پراکسیداسیون چربی ها شد. میزان MDA و تغییر در ترکیب اسیدهای چرب طی دوره نگهداری در تخم مرغ های غنی شده با سلنیوم و ویتامین E نسبت به تخم مرغ های شاهد کمتر بود. نتایج نشان می دهند که افزودن سلنیوم و ویتامین E به جیره مرغ های تخم گذار نه تن ها موجب غنی سازی تخم مرغ از این ترکیبات می شوند و ارزش تغذیه ای آنها را افزایش می دهند بلکه اثرات آنها در افزایش سیستم آنتی اکسیدانی تخم مرغ نیز مشهود بوده و آن را در برابر صدمات اکسیداتیو در طول زمان نگهداری محافظت می کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محیطی اصلی، مازیار، شریعتمداری، فرید، و لطف الهیان، هوشنگ. (1388). بررسی خصوصیات کیفی, پر اکسیداسیون چربی ها و ترکیب اسیدهای چرب در طول دوره نگهداری در تخم مرغ های غنی شده با سلنیوم و ویتامین E. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 22(1 (پیاپی 82))، 38-48. SID. https://sid.ir/paper/200802/fa

    Vancouver: کپی

    محیطی اصلی مازیار، شریعتمداری فرید، لطف الهیان هوشنگ. بررسی خصوصیات کیفی, پر اکسیداسیون چربی ها و ترکیب اسیدهای چرب در طول دوره نگهداری در تخم مرغ های غنی شده با سلنیوم و ویتامین E. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1388؛22(1 (پیاپی 82)):38-48. Available from: https://sid.ir/paper/200802/fa

    IEEE: کپی

    مازیار محیطی اصلی، فرید شریعتمداری، و هوشنگ لطف الهیان، “بررسی خصوصیات کیفی, پر اکسیداسیون چربی ها و ترکیب اسیدهای چرب در طول دوره نگهداری در تخم مرغ های غنی شده با سلنیوم و ویتامین E،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 22، no. 1 (پیاپی 82)، pp. 38–48، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200802/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button