مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر حفاظتی گل همیشه بهار در بروز آسیب کبدی ناشی از تتراکلرید کربن در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 69

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی اثر سطوح مختلف عصاره روغنی گل همیشه بهار بر آنزیم های کبدی و تغییرات هیستوپاتولوژی بافت کبد جوجه های گوشتی طی یک دوره 42 روزه انجام گرفت. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در یک طرح کاملا تصادفی با پنج گروه و چهار تکرار و 10 پرنده در هر تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه کنترل منفی (فاقد افزودنی عصاره گل همیشه بهار و تتراکلریدکربن), کنترل مثبت {تتراکلریدکربن (یک میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و فاقد افزودنی عصاره گل همیشه بهار} و سه تیمار دیگر شامل سطوح 150, 300 و 450 میلی گرم در کیلوگرم جیره عصاره گل همیشه-بهار به همراه تتراکلریدکربن بود. فراسنجه های خون (SGOT و SGPT), که در اثر تزریق تتراکلریدکربن, سطح شان در خون افزایش یافته بود, عصاره گل همیشه بهار توانست اثرات منفی ناشی از این ماده سمی را تقلیل دهد. وزن نسبی کبد در تیمارهایی که علاوه بر تتراکلریدکربن, سطوح مختلف عصاره گل همیشه بهار را دریافت کرده بودند, نسبت به تیمار دریافت کننده تتراکلریدکربن, به صورت معنی داری پایین تر بود (p<0.05). در شاخص های مربوط به سنجش سیستم ایمنی, سطح ایمنوگلوبولین G در تیماری که علاوه بر تتراکلریدکربن, سطح 300 میلی گرم عصاره گل همیشه بهار را دریافت کرده بودند نسبت به گروه کنترل منفی و غلطت 150 همیشه بهار به صورت معنی داری بالاتر بود (p<0.05). در بررسی تغییرات هیستوپاتولوژی کبد, مشاهده شد که گروه کنترل مثبت از لحاظ وضعیت سیاهرگ مرکزی, هپاتوسیت ها, سینوزوئیدها و تریادپورت بیشترین میزان آسیب بافتی و گروه کنترل منفی کمترین میزان آسیب دیدگی را داشتند. اما تیمارهایی که همراه با تتراکلریدکربن, عصاره گل همیشه بهار را دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل مثبت, بهبود بیشتری در بافت مشاهده شد (p<0.05). این نتایج نشان دهنده اثر حفاظتی عصاره گل همیشه بهار بر کبد می باشد که احتمالا بواسطه فلاونویید های موجود در گیاه و توانایی آنها در مهار فعال سازی زیستی CCl4 و در نتیجه مهار فعالیت سیتوکروم P450 و اثر خنثی کنندگی رادیکال های آزاد می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهشتی مقدم، سارا، کرمانشاهی، حسن، واحد، ریحانه، و نصیری مقدم، حسن. (1394). اثر حفاظتی گل همیشه بهار در بروز آسیب کبدی ناشی از تتراکلرید کربن در جوجه های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 28(4 (پیاپی 109))، 60-69. SID. https://sid.ir/paper/200820/fa

    Vancouver: کپی

    بهشتی مقدم سارا، کرمانشاهی حسن، واحد ریحانه، نصیری مقدم حسن. اثر حفاظتی گل همیشه بهار در بروز آسیب کبدی ناشی از تتراکلرید کربن در جوجه های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1394؛28(4 (پیاپی 109)):60-69. Available from: https://sid.ir/paper/200820/fa

    IEEE: کپی

    سارا بهشتی مقدم، حسن کرمانشاهی، ریحانه واحد، و حسن نصیری مقدم، “اثر حفاظتی گل همیشه بهار در بروز آسیب کبدی ناشی از تتراکلرید کربن در جوجه های گوشتی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 28، no. 4 (پیاپی 109)، pp. 60–69، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200820/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button