مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

748
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه اثرات ضدباکتریایی بره موم و عسل بر روی عامل ثانویه بیماری لوک اروپایی (پنی باسیلوس الوئی) در زنبور عسل

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 146

چکیده

 به دلیل مقاومت روزافزون باکتری های بیماری زا به آنتی بیوتیک های رایج, یافتن عوامل ضد میکروبی طبیعی به عنوان داروهای جایگزین حائز اهمیت است. بیماری لوک اروپایی یکی از بیماری های رایج در زنبورستان ها است و یکی از باکتری های ثانویه مولد این بیماری Penibacillus alvei می باشد. در این تحقیق, اثرات ضد باکتریایی بره موم و عسل زنبورعسل روی باکتری پنی باسیلوس الوئی مورد مطالعه قرار گرفت. برای انجام این تحقیق ابتدا از زنبورستان های مناطق مختلف استان کرمان محصولات کندوی موردنیاز جمع آوری شده و در آزمایشگاه از آن ها عصاره گیری به عمل آمد. سپس باکتری پنی باسیلوس الوئی در محیط اختصاصی کشت داده شده و تحت تاثیر رقت های مختلف عصاره ها قرار گرفت. در نهایت MIC و MBC نمونه ها توسط تست دیسک دیفوژن و چاهک پلیت تعیین گردید. اطلاعات به دست امده توسط نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که اگرچه عصاره های آبی و الکلی بره موم و عسل در مقایسه با آنتی بیوتیک های استاندارد مورد استفاده در زنبورداری ها دارای خاصیت ضد باکتریایی کمتری بودند ((P<0.01, اما تاثیر معنی داری بر میزان مهار و کشندگی باکتری پنی باسیلوس الوئی داشتند. به طوری که بره موم اتانولی و متانولی در غلظت 0.32 میلی گرم در میلی لیتر دارای خاصیت مهار و کشندگی بر روی باکتری مورد نظر بود, اما عسل در هیچ کدام از غلظت های مورد استفاده (تا غلظت 0.32 میلی گرم در میلی لیتر) دارای خاصیت مهار و کشندگی بر باکتری پنی باسیلوس الوئی نبود. نتایج نشان داد که بره موم زنبورعسل واجد اثر ضد باکتریایی بر عامل ثانویه بیماری لوک اروپایی زنبورعسل می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوان نژاد، الهام، شاکری، شهریار، و نصیری فر، احسان. (1396). بررسی و مقایسه اثرات ضدباکتریایی بره موم و عسل بر روی عامل ثانویه بیماری لوک اروپایی (پنی باسیلوس الوئی) در زنبور عسل. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 30(3 (پیاپی 116))، 139-146. SID. https://sid.ir/paper/200862/fa

    Vancouver: کپی

    رضوان نژاد الهام، شاکری شهریار، نصیری فر احسان. بررسی و مقایسه اثرات ضدباکتریایی بره موم و عسل بر روی عامل ثانویه بیماری لوک اروپایی (پنی باسیلوس الوئی) در زنبور عسل. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(3 (پیاپی 116)):139-146. Available from: https://sid.ir/paper/200862/fa

    IEEE: کپی

    الهام رضوان نژاد، شهریار شاکری، و احسان نصیری فر، “بررسی و مقایسه اثرات ضدباکتریایی بره موم و عسل بر روی عامل ثانویه بیماری لوک اروپایی (پنی باسیلوس الوئی) در زنبور عسل،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 3 (پیاپی 116)، pp. 139–146، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200862/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button