مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,414
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات مکمل جیره ای آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، پربیوتیک و اسید آلی به عنوان ترکیبات محرک رشد روی عملکرد رشدی و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در جوجه های گوشتی سویه تجاری راس

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 24

چکیده

 به منظور بررسی اثر استفاده از ترکیبات محرک رشد بر خصوصیات وزن و قابلیت هضم مواد مغذی از 360 قطعه جوجه خروس یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. آزمایش شامل شش تیمار با چهار تکرار بود که در هر تکرار پانزده قطعه جوجه قرار داشت. جیره های آزمایشی عبارت بودند از: 1) جیره پایه, 2) جیره پایه به اضافه 15 قسمت در میلیون آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین, 3) جیره پایه به اضافه 0.1 گرم ترکیب پروبیوتیکی پروتکسین در هر کیلوگرم جیره, 4) جیره پایه به اضافه 0.1 گرم پربیوتیک ایمنووال (یک ترکیب مانان الیگوساکاریدی) در هر کیلوگرم جیره, 5) جیره پایه به اضافه مخلوط گیاهان دارویی دایجستروم به میزان 0.45 گرم در هر کیلوگرم جیره و 6) جیره پایه به اضافه اسید آلی فورمیسین به میزان 0.4 گرم در هر کیلوگرم جیره. جوجه ها در طول آزمایش با جیره های یکسان تغذیه می شدند و تنها تفاوت جیره ها در نوع ترکیب محرک رشد استفاده شده بود. در طول دوره پرورش, قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در سنین 21 و 42 روزگی با استفاده از نشانگر اکسید تیتانیوم تعیین شد. نتایج نشان داد جوجه های تغذیه شده با ترکیبات محرک رشد نسبت به آنهایی که از جیره پایه تغذیه می کردند, به طور معنی داری (P<0.05) از میانگین اضافه وزن روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در کل دوره آزمایش برخوردار بودند. استفاده از ترکیبات محرک رشد در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری (P<0.05) در قابلیت دسترسی انرژی و همچنین قابلیت هضم ایلئومی پروتئین خام نشان دادند. قابلیت هضم ایلئومی چربی خام تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت. اوزان نسبی ران, سینه و کبد تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت (P>0.05). اوزان نسبی طحال و بورس فابرسیوس بطور معنی داری در جوجه های تغذیه شده با ترکیبات محرک رشدی در مقایسه با تیمار شاهد بیشتر بود (P<0.05). بیشترین وزن نسبی چربی حفره بطنی مربوط به جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی آنتی بیوتیک بود, که تفاوت آن با گروه شاهد معنی دار بود (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ضیایی، حجت، باشتنی، مسلم، کریمی ترشیزی، محمدامیر، نعیمی پور، حسین، و فرهنگ فر، همایون. (1390). اثرات مکمل جیره ای آنتی بیوتیک, پروبیوتیک, پربیوتیک و اسید آلی به عنوان ترکیبات محرک رشد روی عملکرد رشدی و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در جوجه های گوشتی سویه تجاری راس. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 24(2 (پیاپی 91))، 14-24. SID. https://sid.ir/paper/200901/fa

    Vancouver: کپی

    ضیایی حجت، باشتنی مسلم، کریمی ترشیزی محمدامیر، نعیمی پور حسین، فرهنگ فر همایون. اثرات مکمل جیره ای آنتی بیوتیک, پروبیوتیک, پربیوتیک و اسید آلی به عنوان ترکیبات محرک رشد روی عملکرد رشدی و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در جوجه های گوشتی سویه تجاری راس. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(2 (پیاپی 91)):14-24. Available from: https://sid.ir/paper/200901/fa

    IEEE: کپی

    حجت ضیایی، مسلم باشتنی، محمدامیر کریمی ترشیزی، حسین نعیمی پور، و همایون فرهنگ فر، “اثرات مکمل جیره ای آنتی بیوتیک, پروبیوتیک, پربیوتیک و اسید آلی به عنوان ترکیبات محرک رشد روی عملکرد رشدی و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در جوجه های گوشتی سویه تجاری راس،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 2 (پیاپی 91)، pp. 14–24، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200901/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button