مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

967
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرهای سطوح مختلف پروبیوتیک بر مرفولوژی، جمعیت میکربی دستگاه گوارش و خصوصیات سیستم ایمنی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 33

چکیده

 آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با سطوح مختلف پروبیوتیک بایومین ایمبو (صفر, 0.05, 0.1 و 0.15 درصد) در دوره آغازین, (صفر, 0.025, 0.05 و 0.075 درصد) در دوره رشد و (صفر, 0.0125, 0.025 و 0.0375 درصد) در دوره پایانی, با چهار تیمار و چهار تکرار, هر تکرار 25 قطعه جوجه یک روزه سویه کاب جمعا بر روی 400 قطعه جوجه مخلوط نر و ماده به مدت 49 روز به مورد اجرای گذاشته شد. خصوصیات مورفولوژی و جمعیت میکربی دستگاه گوارش با کشتار دو قطعه جوجه از هر واحد آزمایشی در پایان دوره مورد بررسی قرار گرفت. ضمنا تعداد کلنی میکروارگانیسم های مفید در روده کوچک تحت تاثیر پروبیوتیک شمارش گردید. خصوصیات سیستم ایمنی طیور از طریق تزریق گلبول قرمز گوسفند (SRBC) و اندازه گیری پادتن تولیدی یک بار در طول دوره آزمایش مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد, که از نظر اندازه طول و عرض پرزهای روده کوچک, عرض و عمق سلول های کریپت بین تیمارها و شاهد اختلاف آماری معنی داری مشاهده گردید (p<0.01). به طوری که بیشترین اختلاف در اندازه طول و عرض پرزهای روده کوچک به ترتیب مربوط به گروه های آزمایشی 2, 3 و 4 در مقایسه با گروه شاهد بود (p<0.01). از نظر شمارش کلنی جمعیت باکتریایی و میکروفلور روده کوچک بین گروه های مختلف آزمایشی اختلاف معنی داری مشاهده گردید (p<0.01). به طوری که میانگین جمعیت کلی فرم و Sta.faecium در گروه شاهد بیشترین و تیمارهای 3 و 4 به ترتیب کمترین مقدار بود (p<0.01). از نظر پادتن تولیدی, در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با تیمار شاهد اختلاف معنی داری مشاهده گردید (p<0.01). در تیتراسیون پادتن بر علیه نیوکاسل, به ترتیب تیمار 4 و 3 دارای بیشترین و کمترین مقدار تیتر بوده که در مقایسه با سایر گروه های آزمایشی اختلاف معنی داری مشاهده گردید (p<0.05). بالاترین و پائین ترین سطح تیتر پادتن بیماری های برونشیت و آنفلونزا به ترتیب مربوط به تیمار 3 و 2 بوده که در مقایسه با سایر گروه های آزمایشی و گروه شاهد اختلاف معنی داری مشاهده گردید (p<0.05). از نظر یافته های این تحقیق, در شرایط پرورشی ایده آل, استفاده از سطوح مختلف پروبیوتیک (بایومین ایمبو) در جیره جوجه های گوشتی در سه دوره سنی پرورشی (آغازین, رشدی و پایانی) به ترتیب 0.1, 0.05 و 0.025 درصد پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدی زاده تکلیمی، سیدمظفر، لطف الهیان، هوشنگ، زارع شحنه، احمد، میرهادی، سیداحمد، حسینی، سیدعبداله، و علی نژاد، علیرضا. (1389). اثرهای سطوح مختلف پروبیوتیک بر مرفولوژی, جمعیت میکربی دستگاه گوارش و خصوصیات سیستم ایمنی جوجه های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 23(3 (پیاپی 88))، 27-33. SID. https://sid.ir/paper/200957/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی زاده تکلیمی سیدمظفر، لطف الهیان هوشنگ، زارع شحنه احمد، میرهادی سیداحمد، حسینی سیدعبداله، علی نژاد علیرضا. اثرهای سطوح مختلف پروبیوتیک بر مرفولوژی, جمعیت میکربی دستگاه گوارش و خصوصیات سیستم ایمنی جوجه های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1389؛23(3 (پیاپی 88)):27-33. Available from: https://sid.ir/paper/200957/fa

    IEEE: کپی

    سیدمظفر مهدی زاده تکلیمی، هوشنگ لطف الهیان، احمد زارع شحنه، سیداحمد میرهادی، سیدعبداله حسینی، و علیرضا علی نژاد، “اثرهای سطوح مختلف پروبیوتیک بر مرفولوژی, جمعیت میکربی دستگاه گوارش و خصوصیات سیستم ایمنی جوجه های گوشتی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 23، no. 3 (پیاپی 88)، pp. 27–33، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200957/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button