مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

276
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر جایگزینی نسبی کنجاله کانولا و کنجاله سویا با آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 51

چکیده

 برای بررسی اثر جایگزینی نسبی منابع پروتئین گیاهی به جای آرد ماهی بر عملکرد ماهی قزل آلای رنگین کمان, دو منبع گیاهی شامل کنجاله های کانولا و سویا در 4 سطح 30,20,10 و 40 درصد به جای آرد ماهی در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل 4×2 به علاوه یک شاهد, در 3 تکرار مورد استفاده قرار گرفت. تعداد 240 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان انتخاب و در 24 قفس ( هر قفس 10 قطعه ماهی) جای گرفتند و پس از دو هفته سازگاری, به مدت 56 روز با 9 جیره آزمایشی تغذیه شدند. وزن نهایی, شاخص وزن بدن, ضریب تبدیل غذا, میزان رشد ویژه, مصرف اختیاری غذا و بازده نسبی پروتئین برای کل دوره آزمایش و ترکیب لاشه (ماده خشک, پروتئین و انرژی) برای محاسبه تثبیت نیتروژن و تثبیت انرژی در روز اول و 56 آزمایش اندازه گیری شد. این جایگزینی (بجز در وزن نهایی, مصرف اختیاری غذا, تثبیت نیتروژن و تثبیت انرژی) موجب تفاوت آماری معنی داری در معیارهای مورد نظر در مقایسه با جیره شاهد نشد (p>0.05). بدون در نظر گرفتن سطح جایگزینی, مقایسه ماهیان تغذیه شده با دو منبع گیاهی مختلف نشان داد که ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی کنجاله کانولا به طور معنی داری (p<0.05) وزن نهایی, شاخص وزن بدن, میزان رشد ویژه, مصرف اختیاری غذا, بازده نسبی پروتئین, تثبیت نیتروژن و تثبیت انرژی بالاتر و ضریب تبدیل غذای پایین تری نسبت به ماهیان تغذیه شده با جیره های محتوی کنجاله های سویا داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که جایگزینی کنجاله کانولا تا سطح 40 درصد به دلیل بهبود بیشتر جذب نیتروژن و عملکرد ماهی قزل آلا نسبت به سطح جایگزینی 40 درصد کنجاله سویا, امکان پذیر است. جایگزینی کنجاله کانولا, سبب بهبود عملکرد ماهی قزل آلای رنگین کمان گردید. این نتایج نشان می دهد که کنجاله کانولا می تواند به عنوان منبع, جایگزین مناسب تری نسبت به کنجاله سویا برای آرد ماهی در جیره های قزل آلای رنگین کمان توصیه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صفری، امید، و بداجی، فتح اله. (1387). بررسی تاثیر جایگزینی نسبی کنجاله کانولا و کنجاله سویا با آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). پژوهش و سازندگی، 21(2 (پی آیند 79) در امور دام و آبزیان)، 45-51. SID. https://sid.ir/paper/20099/fa

    Vancouver: کپی

    صفری امید، بداجی فتح اله. بررسی تاثیر جایگزینی نسبی کنجاله کانولا و کنجاله سویا با آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(2 (پی آیند 79) در امور دام و آبزیان):45-51. Available from: https://sid.ir/paper/20099/fa

    IEEE: کپی

    امید صفری، و فتح اله بداجی، “بررسی تاثیر جایگزینی نسبی کنجاله کانولا و کنجاله سویا با آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 2 (پی آیند 79) در امور دام و آبزیان، pp. 45–51، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20099/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button