مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,054
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

726
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد حجم سیب و تورفتگی های آن، به کمک پردازش تصویر و شبکه عصبی

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 64

چکیده

 خواص فیزیکی محصولات کشاورزی از مهمترین پارامترهای طراحی سیستم های بسته بندی و درجه بندی هستند و حجم محصولات کشاورزی, یکی از این خواص می باشد که بایستی به طور دقیق اندازه گیری شود. پردازش تصویر و شبکه عصبی از ابزارهای پرکاربرد و غیر مخربی هستند که اخیرا به این منظور استفاده می شوند. در این مطالعه ابتدا با استفاده از دوربین به فاصله ثابت از نمونه ها عکس برداری گردیده و تصاویر رنگی با نرم افزار Matlab پردازش شده و لبه سیب ها استخراج گردید. سپس سطح به دست آمده در راستای عمود بر محور طولی سیب, به المان های نازک ذوزنقه ای تقسیم بندی گردیده و حجم حاصل از دوران این المان ها بر حسب پیکسل محاسبه شد. سپس سیب ها از وسط برش داده شده و عکس برداری شدند تا حجم تورفتگی های سیب به دست آمده و از حجم کل سیب کاسته شود. حجم واقعی سیب نیز با استفاده از روش جابه جایی آب, بر حسب سانتی متر مکعب اندازه گیری شد و رابطه ایی بین حجم واقعی و حجم پیکسلی سیب ارائه گردید که می تواند در تخمین حجم سیب استفاده شود. آزمون t و بلاند- آلتمن نشان داد که بین حجم واقعی سیب و حجم پردازش تصویر در سطح احتمال 5% اختلاف معنی داری نیست و اختلاف میانگین بین آن ها 1.52 سانتی متر مکعب بوده و دارای دقت 0.92 می باشد. استفاده از شبکه عصبی با پارامترهای ورودی ابعاد و جرم سیب دقت اندازه گیری حجم سیب را تا 0.97 بالا برده و اختلاف میانگین بین حجم ها را تا 0.7 کاهش داد. این تحقیق نشان می دهد که پردازش تصویر و شبکه عصبی می توانند به عنوان روش های ساده و کارآمد در تخمین حجم محصولات کشاورزی استفاده گردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفرلو، مرتضی، و فرخی تیمورلو، رحمان. (1393). برآورد حجم سیب و تورفتگی های آن, به کمک پردازش تصویر و شبکه عصبی. ماشین های کشاورزی، 4(1)، 57-64. SID. https://sid.ir/paper/201364/fa

    Vancouver: کپی

    جعفرلو مرتضی، فرخی تیمورلو رحمان. برآورد حجم سیب و تورفتگی های آن, به کمک پردازش تصویر و شبکه عصبی. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1393؛4(1):57-64. Available from: https://sid.ir/paper/201364/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی جعفرلو، و رحمان فرخی تیمورلو، “برآورد حجم سیب و تورفتگی های آن, به کمک پردازش تصویر و شبکه عصبی،” ماشین های کشاورزی، vol. 4، no. 1، pp. 57–64، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201364/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button