Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,124
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

763
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کیفیت سنجی میوه گلابی رقم شاه میوه به صورت غیر مخرب با استفاده از امواج فراصوتی

صفحات

 صفحه شروع 324 | صفحه پایان 334

چکیده

 تکنیک های فراصوتی به آن سرعتی که برای بررسی کیفیت مواد غذایی, به کار گرفته شده, در تعیین کیفیت میوه ها گسترش نیافته است. در این تحقیق برای کیفیت سنجی میوه ی گلابی رقم شاه میوه از سامانه فراصوتی استفاده شد که بخش های اصلی آن عبارت بودند از تپ ساز/ تپ گیر, تراگذرهای فرستنده و گیرنده دارای هورن نمایی (kHz 75), برنامه ی کنترل, رایانه, و سامانه ی جمع آوری داده ها. برای کیفیت سنجی, از میان ویژگی های مکانیکی (آزمون های مخرب), شاخص سفتی, میزان مواد جامد محلول, میزان اسیدیته, ضریب کشسانی, pH و درصد ماده ی خشک و از میان شاخص های فراصوتی (آزمون غیر مخرب), سرعت امواج فراصوت و ضریب تضعیف مورد بررسی قرار گرفتند. سطوح کیفی گلابی عبارت بودند از نارس, رسیده و بیش رس. نتایج حاصل از آزمایش ها نشان داد که اثر سطوح کیفی نمونه بر تمام عوامل وابسته به غیر از میزان مواد جامد محلول و میزان ماده خشک در سطح 0.01 معنی دار است و سفتی بافت به عنوان مهم ترین شاخص در تعیین بلوغ تجاری میوه گلابی رقم شاه میوه انتخاب شد. همچنین مشخص شد که اثر سطوح کیفی بر سرعت امواج فراصوت و ضریب تضعیف در سطح 0.01 معنی دار است. بررسی رابطه ی بین سفتی و ضریب کشسانی با خواص فراصوتی نشان داد که, رابطه ای خطی بین سفتی و سرعت امواج فراصوت وجود دارد و با افزایش میزان سفتی میوه, سرعت امواج افزایش می یابد(R2 =0.81). همچنین مشاهده شد که رابطه ای منفی بین سفتی و ضریب تضعیف وجود دارد (R2 =0.895) و با افزایش میزان رسیدگی یعنی کاهش سفتی, ضریب تضعیف به صورت نمایی افزایش می یابد. رابطه ی نمایی خوبی بین ضریب کشسانی با سرعت امواج فراصوت (R2 =0.86) و ضریب تضعیف (R2 =0.835) به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معمار دستجردی، رسول، مینایی، سعید، و خوش تقاضا، محمدهادی. (1393). کیفیت سنجی میوه گلابی رقم شاه میوه به صورت غیر مخرب با استفاده از امواج فراصوتی. ماشین های کشاورزی، 4(2)، 324-334. SID. https://sid.ir/paper/201377/fa

    Vancouver: کپی

    معمار دستجردی رسول، مینایی سعید، خوش تقاضا محمدهادی. کیفیت سنجی میوه گلابی رقم شاه میوه به صورت غیر مخرب با استفاده از امواج فراصوتی. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1393؛4(2):324-334. Available from: https://sid.ir/paper/201377/fa

    IEEE: کپی

    رسول معمار دستجردی، سعید مینایی، و محمدهادی خوش تقاضا، “کیفیت سنجی میوه گلابی رقم شاه میوه به صورت غیر مخرب با استفاده از امواج فراصوتی،” ماشین های کشاورزی، vol. 4، no. 2، pp. 324–334، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201377/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا