مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

946
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فنی و اقتصادی روش های برداشت برنج در منطقه شیروان چرداول (یادداشت پژوهی)

صفحات

 صفحه شروع 378 | صفحه پایان 386

چکیده

 برنج یکی از غلات پر مصرف ایران است و نقش مهمی در تامین امنیت غذایی دارد. با توجه به رشد جمعیت, افزایش تولید این محصول و کاهش تلفات اهمیت ویژه ای در جلوگیری از واردات برنج دارند. تلفات برنج در مرحله برداشت بیشترین تلفات محصول را به خود اختصاص داده است. کاهش تلفات در این مرحله ضروری است و این امر مستلزم درو به موقع محصول, جداسازی دانه از بقایای گیاهی با کمترین تلفات, به دست آوردن محصول با کیفیت بالا و انتخاب روش مناسب برداشت است. انتخاب روش برداشت بستگی به عوامل مختلفی در هر منطقه دارد. بنابراین روش های مختلف برداشت برای هر منطقه باید در شرایط یکسان مقایسه شوند. برای توصیه بهترین روش برداشت در شهرستان شیروان چرداول سه روش برداشت (دستی, کمباین مخصوص برنج و کمباین معمولی غلات) به عنوان سه تیمار آزمایش و چهار روستای شهرستان به عنوان بلوک در نظر گرفته شدند, به عبارت دیگر طرح آزمایشی به کار برده شده طرح بلوک های کاملا تصادفی بود. این تحقیق روی رقم عنبربو اجرا شد و پارامترهای اندازه گیری شده عبارت بودند از: ظرفیت مزرعه ای موثر, درصد تلفات کل, درصد تلفات مرحله درو, سایر تلفات, تعداد کارگر مورد نیاز و هزینه برداشت. نتایج نشان داد که تفاوت کل پارامترها در میان تیمارها در سطح یک درصد معنی دار است. ظرفیت مزرعه ای موثر در برداشت با کمباین معمولی غلات بیشتر از تیمارهای دیگر بود, کمترین درصد تلفات مربوط به برداشت با کمباین مخصوص برنج (2.32%) بود و بیشترین درصد تلفات در روش برداشت با کمباین غلات (3.816%) به دست آمد. بیشترین هزینه برداشت در روش برداشت دستی و کمترین آن در برداشت با کمباین مخصوص برنج بود. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق استفاده از کمباین مخصوص برداشت برنج در این منطقه توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحمتی، محمدهاشم، سهرابوندی، غلام عباس، خدادادی، مهدی، و رزداری، آیت محمد. (1393). بررسی فنی و اقتصادی روش های برداشت برنج در منطقه شیروان چرداول (یادداشت پژوهی). ماشین های کشاورزی، 4(2)، 378-386. SID. https://sid.ir/paper/201387/fa

    Vancouver: کپی

    رحمتی محمدهاشم، سهرابوندی غلام عباس، خدادادی مهدی، رزداری آیت محمد. بررسی فنی و اقتصادی روش های برداشت برنج در منطقه شیروان چرداول (یادداشت پژوهی). ماشین های کشاورزی[Internet]. 1393؛4(2):378-386. Available from: https://sid.ir/paper/201387/fa

    IEEE: کپی

    محمدهاشم رحمتی، غلام عباس سهرابوندی، مهدی خدادادی، و آیت محمد رزداری، “بررسی فنی و اقتصادی روش های برداشت برنج در منطقه شیروان چرداول (یادداشت پژوهی)،” ماشین های کشاورزی، vol. 4، no. 2، pp. 378–386، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201387/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button