مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,128
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

761
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی زنجیره تولید تا فرآوری شیر از لحاظ مصرف انرژی و اثرات زیست محیطی (مطالعه موردی: شهرستان کرمانشاه

صفحات

 صفحه شروع 435 | صفحه پایان 447

چکیده

ارزیابی چرخه زندگی محصولات و فرآورده های غذایی راهکاری سازنده جهت درک میزان مصرف انرژی و تولید آلاینده های زیست محیطی می باشد. فرآیند تولید محصولات لبنی اثرات قابل ملاحظه ای بر روی تغییرات زیست محیطی دارد. فعالیت های انجام شده در فرآیند تولید محصولات لبنی شامل سه بخش اصلی کارخانه لبنیات, واحدهای دامپروری و مزارع کشت علوفه, بر میزان تغییرات زیست محیطی اثرگذار است. در این تحقیق چرخه تولید محصولات لبنی در شهر کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام این کار, چرخه تولید به دو بخش شامل تولید شیر خام در دامداری ها و تولید فرآورده های لبنی در کارخانه لبنیات تقسیم بندی شد. در هر بخش الگوی مصرف انرژی و بارهای زیست محیطی بررسی شدند. نتایج نشان دادند که در بخش دامپروری, MJ 6286/29 انرژی برای مقدار شیر تولید شده در ماه مصرف شده است. همچنین خوراک مصرفی دام 45/12% از کل انرژی مصرفی را شامل شد که بیشترین مقدار این انرژی به کنسانتره اختصاص داشت. کم ترین انرژی مصرفی نیز مربوط به نهاده ماشین با مقدار GJ 0/92 در ماه بوده است. ارزیابی چرخه زندگی تولید محصولات لبنی نشان داد که در کارخانه لبنیات نهاده شیر خام ایجادکننده بسیاری از گروه های تأثیرگذار زیست محیطی به خصوص گروه های تقلیل خاک, سرطان زایی و اسیدی شدن می باشد. در واحدهای دامداری نیز, کنسانتره بیش از 90% در گروه های تأثیرگذار تقلیل خاک و سرطان زایی اثرگذار بوده است. استفاده از بیوگاز تولیدی در دامداری ها و آبگرمکن خورشیدی راهکار مناسبی در جهت تأمین قسمتی از نیاز به انرژی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمدانی، زینب، عبدی، رضا، امید، محمود، و میسمی، محمدعلی. (1397). ارزیابی زنجیره تولید تا فرآوری شیر از لحاظ مصرف انرژی و اثرات زیست محیطی (مطالعه موردی: شهرستان کرمانشاه. ماشین های کشاورزی، 8(2 )، 435-447. SID. https://sid.ir/paper/201414/fa

    Vancouver: کپی

    رمدانی زینب، عبدی رضا، امید محمود، میسمی محمدعلی. ارزیابی زنجیره تولید تا فرآوری شیر از لحاظ مصرف انرژی و اثرات زیست محیطی (مطالعه موردی: شهرستان کرمانشاه. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1397؛8(2 ):435-447. Available from: https://sid.ir/paper/201414/fa

    IEEE: کپی

    زینب رمدانی، رضا عبدی، محمود امید، و محمدعلی میسمی، “ارزیابی زنجیره تولید تا فرآوری شیر از لحاظ مصرف انرژی و اثرات زیست محیطی (مطالعه موردی: شهرستان کرمانشاه،” ماشین های کشاورزی، vol. 8، no. 2 ، pp. 435–447، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201414/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button