مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر آبیاری محدود و زمان برداشت ریشه روی عملکرد و برخی خصوصیات کیفی چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 15

چکیده

 به منظور بررسی اثر سطوح مختلف آبیاری و زمان برداشت ریشه روی عملکرد و برخی خصوصیات کیفی ریشه چغندرقند, آزمایش در قالب طرح آماری فاکتوریل اسپلیت پلات با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در سال 1381 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی میاندوآب به اجرا درآمد. کم آبیاری در 3 سطح 40, 70 و 100 درصد نیاز آبی گیاه و 4 رقم چغندرقند (رسول, شیرین, دورتی و BR1) به صورت فاکتوریل در کرت های اصلی و 7 مرحله برداشت (91, 107, 123, 139, 171, 155 و 187 روز پس از سبز شدن) در کرت های فرعی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان عملکرد ریشه و عملکرد شکر سفید به رقم دورتی توام با آبیاری کامل تعلق داشته و مقادیر آنها با گذشت زمان از اولین برداشت تا آخرین برداشت, در همه ارقام افزایش پیدا کردند. اثر رقم بر روی عملکرد ریشه و سدیم, اثر زمان برداشت روی پتاسیم, سدیم و درصد قند معنی داری بود. اثر متقابلی بین سطوح آبیاری و زمان برداشت روی عملکرد ریشه و عملکرد شکر سفید و اثر متقابلی نیز بین نوع رقم و زمان برداشت روی نیتروژن و آلکالیته مشاهده گردید. آزمایش نشان داد که رقم دورتی کمترین ناخالصی در ریشه و بیشترین عملکرد می باشد. از طرف دیگر چین استنباط می شود که در صورتی که شرایط محیطی اجازه دهد تاخیر در برداشت, باعث بهبود کیفیت ریشه می گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سهرابی، یوسف، شکیبا، محمدرضا، عبدالهیان نوقابی، محمد، رحیم زاده خویی، فرخ، تورچی، محمود، و فتوحی، کیوان. (1385). ارزیابی اثر آبیاری محدود و زمان برداشت ریشه روی عملکرد و برخی خصوصیات کیفی چغندرقند. پژوهش و سازندگی، 19(1 (پی آیند 70) در زراعت و باغبانی)، 8-15. SID. https://sid.ir/paper/20145/fa

Vancouver: کپی

سهرابی یوسف، شکیبا محمدرضا، عبدالهیان نوقابی محمد، رحیم زاده خویی فرخ، تورچی محمود، فتوحی کیوان. ارزیابی اثر آبیاری محدود و زمان برداشت ریشه روی عملکرد و برخی خصوصیات کیفی چغندرقند. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(1 (پی آیند 70) در زراعت و باغبانی):8-15. Available from: https://sid.ir/paper/20145/fa

IEEE: کپی

یوسف سهرابی، محمدرضا شکیبا، محمد عبدالهیان نوقابی، فرخ رحیم زاده خویی، محمود تورچی، و کیوان فتوحی، “ارزیابی اثر آبیاری محدود و زمان برداشت ریشه روی عملکرد و برخی خصوصیات کیفی چغندرقند،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 1 (پی آیند 70) در زراعت و باغبانی، pp. 8–15، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20145/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button