مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

766
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان د یاپوز سیستهای تولید ی از آرتمیای د ریاچه ارومیه (Artemia urmiana) به روش سرماد هی (از مهرماه 1382 تا آبان ماه 1383)

صفحات

 صفحه شروع 175 | صفحه پایان 185

چکیده

 آرتمیا (Artemia urmiana) یکی از با ارزشترین گونه های شیلاتی غالب د ر د ریاچه ارومیه که بزرگترین د ریاچه فوق العاد ه شور (Hypersaline) ایران است, محسوب می شو د . این گونه د ر صنعت پرورش لارو, ارزش قابل توجهی د ارد . د ر این بررسی جهت تعیین میزان د یاپوز که یکی از عوامل تاثیر گذار بر میزان کیفیت سیست ها می باشد از 6 ایستگاه ثابت ساحلی از مهر ماه 82 تا آبان ماه 1383 نمونه برد اری شد . میانگین حد اقل و حد اکثر د مای هوا و آب د ریاچه ارومیه (د ر ساعت تقریبی 12هر روز) به ترتیب, 3.36±0.57, 3.24±2.17 (د ی ماه 82) و 29.6±29.81±1.22 د رجه سانتیگراد (مرد اد ماه 83) بد ست آمد ند , میزان شفافیت و شوری آب د ریاچه د ر ماههای مختلف نمونه برد اری اختلاف معنی د اری (p<0.05) نشان د اد ند . میانگین حد اقل و حد اکثر شفافیت آب د ریاچه به ترتیب, حد ود 1.025±0.16 و 4.13±0.63 متر د ر ماههای ارد یبهشت و شهریور 83 مشاهد ه گرد ید ند , میانگین حد اقل و حد اکثر شوری آب د ریاچه به ترتیب 59.11±86.246 و 308±13.19 گرم د ر لیتر د ر ماه های ارد یبهشت و مهر 83 اند ازه گیری شد ند . میانگین حد اقل و حد اکثر حد طول مد ت روشنایی منطقه بین 7 تا 14 ساعت د ر ماه های آذر 82 و خرد اد 83 مشاهد ه گرد ید ند . میزان د یاپوز نمونه های سیست د ر ماههای مختلف نمونه برد اری نسبت به هم اختلاف معنی د اری نشان د اد ند (p<0.05), نمونه های سیست گرفته شد ه د ر فصول بهار و تابستان (هم زمان با افزایش طول روز و د ما) د ارای کمترین میزان د یاپوز برخورد ار بود ند که د ر د امنه نوسان 5.739±7.73 د رصد (تیرماه 83) و 17.231±10.10 د رصد (خرد اد ماه 83) قرار د اشتند و بیشترین میزان د یاپوز د ر نمونه های سیست صید شد ه د ر ماه های پاییز (همزمان با کاهش طول روز و د ما) مشاهد ه گرد ید که بین 39.839±16.14 (آبان ماه 82) تا 51.348±11.819 (مهر ماه 83) د ر نوسان بود ند . بعد از فصل تابستان, همزمان با کاهش د ما, طول روشنایی و افزایش معنی د ار شوری, میزان د یاپوز نمونه های سیست روبه افزایش نهاد ه بود , مهمترین عامل محیطی تاثیرگذار, د مای آب تشخیص د اد ه شد ه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ذبیحی، منصور، آذری تاکامی، قباد، اسماعیلی، لطیف، و احمدی، رضا. (1386). بررسی میزان د‌یاپوز سیستهای تولید‌ی از آرتمیای د‌ریاچه ارومیه (Artemia urmiana) به روش سرماد‌هی (از مهرماه 1382 تا آبان ماه 1383). پژوهش و سازندگی، 20(4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان)، 175-185. SID. https://sid.ir/paper/20175/fa

    Vancouver: کپی

    ذبیحی منصور، آذری تاکامی قباد، اسماعیلی لطیف، احمدی رضا. بررسی میزان د‌یاپوز سیستهای تولید‌ی از آرتمیای د‌ریاچه ارومیه (Artemia urmiana) به روش سرماد‌هی (از مهرماه 1382 تا آبان ماه 1383). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان):175-185. Available from: https://sid.ir/paper/20175/fa

    IEEE: کپی

    منصور ذبیحی، قباد آذری تاکامی، لطیف اسماعیلی، و رضا احمدی، “بررسی میزان د‌یاپوز سیستهای تولید‌ی از آرتمیای د‌ریاچه ارومیه (Artemia urmiana) به روش سرماد‌هی (از مهرماه 1382 تا آبان ماه 1383)،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان، pp. 175–185، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20175/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button