مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

757
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین صفات مورفوفیزیولوژیکی موثر بر افزایش عملکرد در پنج رقم گندم نان تحت تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 77

چکیده

 به منظور بررسی تغییرات عملکرد و واکنش ژنوتیپ های مختلف گندم نان نسبت به تنش خشکی آزمایشی در سال زراعی 85-84 در مزرعه تحقیقاتی, واقع در منطقه صالح آباد از توابع استان ایلام اجرا شد. ژنوتیپ های چمران, اترک, زاگرس, کوهدشت و چناب از ارقام متداول منطقه در دو آزمایش جداگانه در شرایط مطلوب و تنش خشکی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه رگرسیون گام به گام با در نظر گرفتن عملکرد دانه به عنوان صفت وابسته نشان داد که صفات تعداد دانه در سنبله, تعداد سنبلچه در سنبله و در نهایت وزن هزار دانه با داشتن بیشترین همبستگی و تاثیر, در مجموع این سه صفت تحت شرایط تنش و بدون تنش به ترتیب 93 و 96 درصد تغییرات عملکرد دانه را توجیه نمودند. در تجزیه به مولفه های اصلی در شرایط بدون تنش, چهار مولفه اول حدود 95.3 درصد از کل تغییرات را توجیه کردند و به ترتیب به عنوان مولفه های اجزا عملکرد, رشد طولی, وزن هزار دانه و عملکرد نامگذاری شدند. در تجزیه به مولفه های اصلی در شرایط تنش پنج مولفه اول حدود 95.18 درصد از کل تغییرات واریانس را توجیه کردند و مولفه های اول و دوم به ترتیب مولفه های اجزا عملکرد و رشد طولی نامگذاری شدند. در مولفه سوم به ترتیب صفات تعداد روز تا رسیدگی و طول سنبله بیشترین اثر منفی و مثبت را داشته و در مولفه های چهارم و پنجم بیشترین اثر مثبت مربوط به طول دوره پر شدن دانه, تعداد سنبلچه و تعداد دانه در سنبله بود. با در نظر گرفتن نتایج کلی این بررسی و با ارزیابی صفات موثر در تجزیه به مولفه های اصلی و گزینش ترکیبات متفاوتی از این صفات, می توان در کارهای اصلاحی برای انتخاب ژنوتیپ های با عملکرد زیاد و متحمل به شرایط خشک استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ملکی، عباس، مرادخانی، حجت، درویش، فرخ، بابایی، فرزاد، چهارسوقی امین، حامد، و احمدی، جعفر. (1388). تعیین صفات مورفوفیزیولوژیکی موثر بر افزایش عملکرد در پنج رقم گندم نان تحت تنش خشکی. علوم به زراعی گیاهی (پژوهش های کشاورزی)، 1(2)، 65-77. SID. https://sid.ir/paper/201924/fa

    Vancouver: کپی

    ملکی عباس، مرادخانی حجت، درویش فرخ، بابایی فرزاد، چهارسوقی امین حامد، احمدی جعفر. تعیین صفات مورفوفیزیولوژیکی موثر بر افزایش عملکرد در پنج رقم گندم نان تحت تنش خشکی. علوم به زراعی گیاهی (پژوهش های کشاورزی)[Internet]. 1388؛1(2):65-77. Available from: https://sid.ir/paper/201924/fa

    IEEE: کپی

    عباس ملکی، حجت مرادخانی، فرخ درویش، فرزاد بابایی، حامد چهارسوقی امین، و جعفر احمدی، “تعیین صفات مورفوفیزیولوژیکی موثر بر افزایش عملکرد در پنج رقم گندم نان تحت تنش خشکی،” علوم به زراعی گیاهی (پژوهش های کشاورزی)، vol. 1، no. 2، pp. 65–77، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201924/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button