مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,286
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن در کاهش سمیت بور در نهال های مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 100 | صفحه پایان 106

کلیدواژه

بکرایی و نارنج (C. aurantium)Q3

چکیده

 در حال حاضر تولید مرکبات از اهمیت بسیار بالایی در دنیا و ایران برخوردار است. میزان بالای بور در خاک و آب از مشکلات اساسی بر سر راه تولید این محصول با ارزش به خصوص در مناطق جنوبی کشور می باشد. یکی از راهکارها جهت مقابله با این مساله استفاده کردن از کودهای نیتروژنی است. جهت بررسی موارد ذکر شده آزمایش فوق به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با شش سطح نیتروژن (صفر, 50, 100, 150, 200 و 250 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) از منبع سولفات آمونیم و چهار سطح بور (صفر, 30, 60 و 90 کیلوگرم در هکتار) از منبع اسید بوریک با کشت دو پایه نارنج (C. aurantium) و بکرایی به عنوان گیاه مرجع در سه تکرار که هر تیمار شامل دو درخت می باشد به اجرا درآمد. پس از اتمام دوره آزمایش پاسخ های گیاهی از قبیل غلظت نیتروژن و بور در برگ و هم چنین میزان بور در خاک اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که کاربرد بور در خاک سبب افزایش غلظت این عنصر در برگ نهال های بکرایی و نارنج گردید. هم چنین مصرف نیتروژن کاهش غلظت بور در گیاه را فراهم نمود به طوری که با مصرف 100 و 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به ترتیب برای نهال های بکرایی و نارنج میزان بور در این نهال ها به طور معنی داری کاهش یافت. نکته قابل توجه این است که میزان غلظت بور در نهال های نارنج کمتر از غلظت آن در برگ نهال های بکرایی در سطوح یکنواخت بور به دست آمد که می توان این نتیجه را گرفت که مقاومت نارنج به میزان بالای بور در خاک و آب بیشتر از بکرایی است.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محصلی، وحید. (1387). بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن در کاهش سمیت بور در نهال های مرکبات. پژوهش و سازندگی، 21(ویژه نامه (زراعت و باغبانی))، 100-106. SID. https://sid.ir/paper/20193/fa

    Vancouver: کپی

    محصلی وحید. بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن در کاهش سمیت بور در نهال های مرکبات. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(ویژه نامه (زراعت و باغبانی)):100-106. Available from: https://sid.ir/paper/20193/fa

    IEEE: کپی

    وحید محصلی، “بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن در کاهش سمیت بور در نهال های مرکبات،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. ویژه نامه (زراعت و باغبانی)، pp. 100–106، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20193/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button