مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,672
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین سبد مطلوب غذایی دهک های مختلف شهری و روستایی در ایران

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 46

چکیده

 امنیت غذایی و تغذیه سالم به عنوان مهمترین نیاز انسان و عاملی برای رشد و توسعه اقتصادی جوامع به شمار می رود. فرهنگ مصرفی و توانایی مالی دو رکن اساسی دسترسی افراد جامعه به تغذیه صحیح و جذب مواد غذایی و مغذی لازم می باشد که دولت نیز در این بین جهت افزایش بضاعت مالی و استفاده از ابزارهای حمایتی برای هدایت فرهنگ مصرف جامعه نقش ایفا می کند. از اینرو, هدف اصلی این مقاله تعیین سبد مطلوب غذایی بر اساس دو رکن توانایی مالی و دانش غذایی است. به طوریکه این سبد برای هر فرد به صورت ماهانه در دهک های مختلف درآمدی و همچنین به تفکیک شهر (نمونه 18729 خانوار) و روستا (نمونه 19787 خانوار) برای سال 1390 با استفاده از مدل سازی با هزینه های مختلف و در نظر گرفتن 24 مجموعه مواد غذایی و 30 ماده مغذی تعیین شده است. نتایج حاکی از این است که ارزش ریالی سبد بهینه غذایی یک فرد شهری بیشتر از یک فرد روستایی است که این اختلاف در دهک های بالای درآمدی قابل توجه است. بررسی انحراف سبد غذایی فعلی و مطلوب نشان می دهد که 4 دهک اول درآمدی در منطقه شهری و 5 دهک اول درآمدی در منطقه روستایی برای دستیابی به امنیت غذایی نیازمند حمایت های دولتی هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هژبرکیانی، کامبیز، و واردی، سیده شایسته. (1392). تعیین سبد مطلوب غذایی دهک های مختلف شهری و روستایی در ایران. اقتصاد کاربردی، 4(12)، 37-46. SID. https://sid.ir/paper/201988/fa

    Vancouver: کپی

    هژبرکیانی کامبیز، واردی سیده شایسته. تعیین سبد مطلوب غذایی دهک های مختلف شهری و روستایی در ایران. اقتصاد کاربردی[Internet]. 1392؛4(12):37-46. Available from: https://sid.ir/paper/201988/fa

    IEEE: کپی

    کامبیز هژبرکیانی، و سیده شایسته واردی، “تعیین سبد مطلوب غذایی دهک های مختلف شهری و روستایی در ایران،” اقتصاد کاربردی، vol. 4، no. 12، pp. 37–46، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201988/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button