مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,254
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

317
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه Smyrnium cordifolium Boiss در مراحل مختلف رشد گیاه

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 199

چکیده

Smyrnium cordifolium گیاهی است از خانواده جعفری که در نواحی غرب وجنوب غرب ایران به صورت وحشی می روید و در این مناطق دارای مصارف متعدد غذایی و دارویی است.گیاه مذکور در مراحل قبل از گلدهی, گلدهی و رسیدگی میوه ها جهت بررسی تغییرات کمیوکیفی اسانس در طی مراحل مختلف رشد جمع آوری گردید. گیاهان جمع آوری شده پس از خشک شدن در سایه با روش تقطیر با آب (Hydrodistillation) مورد اسانس گیری قرار گرفتند, بازده اسانس مراحل مختلف بین w/w و 0.3% تا w/w و 0.7% متغیر بود .بیشترین مقدار اسانس مربوط به مرحله رسیدگی میوه ها و کمترین مقدار مربوط به مرحله قبل از گلدهی بود. اسانسها جهت تجزیه و شناسایی مواد متشکله آن به دستگاههای GC و GC/MS تزریق شدند. ترکیبات شناسایی شده موجود در اسانس در مراحل مختلف رشد گیاه از نظر کمی و کیفی تفاوتها و شباهت هایی را با هم نشان می دهند. در اسانس این گیاه در مجموع 18 ترکیب شناسایی گردید. که از بین آنها دو سزکویی ترپن اکسیژنه کوروزرن و کوروزرنون بیشترین مقادیر را دارا هستند. از ترکیبات مشترک و شاخص این گیاه در مراحل مختلف رشد می توان به جرماکرن - دی, ایزوپیمارول و فیلوکلادانول اشاره کرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

امیری، حمزه، خاوری نژاد، رمضانعلی، روستاییان، عبدالحسین، هادی، محمد، و السادات، مشکات. (1385). بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه Smyrnium cordifolium Boiss در مراحل مختلف رشد گیاه. پژوهش و سازندگی، 19(3(پی آیند 73) در منابع طبیعی)، 195-199. SID. https://sid.ir/paper/20223/fa

Vancouver: کپی

امیری حمزه، خاوری نژاد رمضانعلی، روستاییان عبدالحسین، هادی محمد، السادات مشکات. بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه Smyrnium cordifolium Boiss در مراحل مختلف رشد گیاه. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(3(پی آیند 73) در منابع طبیعی):195-199. Available from: https://sid.ir/paper/20223/fa

IEEE: کپی

حمزه امیری، رمضانعلی خاوری نژاد، عبدالحسین روستاییان، محمد هادی، و مشکات السادات، “بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه Smyrnium cordifolium Boiss در مراحل مختلف رشد گیاه،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 3(پی آیند 73) در منابع طبیعی، pp. 195–199، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20223/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button