مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,796
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,024
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی توان مایع شکمبه گوسفند تغذیه شده با جیره های مختلف در دو حالت حضور و عدم حضور تک یاخته ها در شکمبه بر میزان گاز تولید شده در شرایط In vitro

صفحات

 صفحه شروع 30 | صفحه پایان 35

چکیده

 با وجود اینکه غذای اصلی دام های نشخوار کننده را خوراکهای خشبی تشکیل میدهد, با اینحال خود آنها توانایی تولید آنزیمهایی که قادر به تجزیه سلولز و همیسلولز باشند را ندارند. لذا دامهای نشخوارکننده به جمعیت ساکن در دستگاه گوارش خود وابسته هستند. اکوسیستم میکروبی شکمبه عمدتا شامل باکتریها, تکیاخته ها و قارچها است که نقش مهمی در فرایند تخمیر در شکمبه ایفا می کنند. هدف از اجرای این تحقیق بررسی اثر حذف تکیاخته ها از شکمبه گوسفند تغذیه شده با چهار نوع جیره غذایی بر میزان گاز تولید شده از چهار نوع خوراک شامل کاه گندم, یونجه, کنجاله پنبه دانه و دانه جو می باشد. در این آزمایش از 4 راس گوسفند نر نژاد شال فیستول گذاری شده در شکمبه در قالب طرح آماری مربع لاتین استفاده شد و اثر چهار نوع جیره غذایی (حاوی صفر,20, 40 و 60 درصد کنسانتره) در دو مرحله حضور و عدم حضور تکیاخته در شکمبه مورد بررسی قرار گرفت. حذف تک یاخته ها از شکمبه با استفاده از روش شستشو و تخلیه (10) صورت گرفت. نتایج حاصل از آزمایشات تولید گاز بر روی خوراکهای مورد آزمایش نشان داد حجم گاز تولید شده پس از 24 ساعت انکوبه کردن کاه گندم, یونجه, کنجاله پنبه دانه و دانه جو در مایع شکمبه گوسفند دارای تکیاخته به ترتیب 44.3, 3.6,35.46 و 70 میلیلیتر و در مایع شکمبه گوسفند فاقد تکیاخته به ترتیب 33.3,1.7, 37.40 و 65.3 میلیلیتر بوده است. با حذف تک یاخته ها از شکمبه از حجم گاز تولید شده (جز در مورد کنجاله پنبه دانه) به طور چشمگیری کاسته شد و اختلاف مشاهده شده در مورد کاه گندم از لحاظ آماری معنیدار بود (p<0.05).

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری خورشیدی، کاوه، رضاییان، محمد، زاهدی فر، مجتبی، و میرهادی، سیداحمد. (1385). بررسی توان مایع شکمبه گوسفند تغذیه شده با جیره های مختلف در دو حالت حضور و عدم حضور تک یاخته ها در شکمبه بر میزان گاز تولید شده در شرایط In vitro. پژوهش و سازندگی، 19(4 (پی آیند 73) در امور دام و آبزیان)، 30-35. SID. https://sid.ir/paper/20249/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری خورشیدی کاوه، رضاییان محمد، زاهدی فر مجتبی، میرهادی سیداحمد. بررسی توان مایع شکمبه گوسفند تغذیه شده با جیره های مختلف در دو حالت حضور و عدم حضور تک یاخته ها در شکمبه بر میزان گاز تولید شده در شرایط In vitro. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(4 (پی آیند 73) در امور دام و آبزیان):30-35. Available from: https://sid.ir/paper/20249/fa

    IEEE: کپی

    کاوه جعفری خورشیدی، محمد رضاییان، مجتبی زاهدی فر، و سیداحمد میرهادی، “بررسی توان مایع شکمبه گوسفند تغذیه شده با جیره های مختلف در دو حالت حضور و عدم حضور تک یاخته ها در شکمبه بر میزان گاز تولید شده در شرایط In vitro،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 4 (پی آیند 73) در امور دام و آبزیان، pp. 30–35، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20249/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button