Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,740
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

672
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

"ندا" رقم پرمحصول برنج با کیفیت فیزیکوشیمیایی مطلوب

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 115

چکیده

 در سال 1364 در یک برنامه مدون, تلاقی های مختلفی در قالب طرح دای آلل کراس کامل بین چندین رقم محلی با کیفیت پخت و خوراک عالی و ارقام پرمحصول اما با کیفیت پایین انجام شد. پس از سه سال مطالعات ژنتیکی, از اطلاعات حاصله در تحلیل های ژنتیکی, انتخاب تلاقی مورد نظر و در نهایت انتخاب تک بوته ها و لاین های برتر مورد نظر, با روش شجره ای, استفاده گردید. نتیجه این تحقیق شش لاین خالص برتر بود که از تلاقی بین ارقام محلی سنگ طارم و حسن سرایی با رقم اصلاح شده آمل 3 به دست آمد. از میان لاین های به دست آمده, لاین D2-12-54 از لحاظ عملکرد و کیفیت نسبت به سایر ارقام اصلاح شده برتر بود و از برخی جهات نیز نسبت به ارقام اصلاح شده پرمحصول از جمله آمل 3 و نعمت برتری خاصی داشت. از جمله خصوصیات برتر این لاین جدید 7 الی 10 روز زودرسی و نیز خواص فیزیکوشیمیایی مطلوب آن می باشد. از لحاظ فیزیکی, دانه های لاین جدید کاملا شبیه طارم و از لحاظ خواص شیمیایی نیز تا حدود زیادی با آن مشابهت دارد. لاین D2-12-54 دارای عملکردی بالغ بر 8 تن در هکتار, نسبتا میان رس, متحمل به آفت کرم ساقه خوار و نسبت به مهم ترین بیماری رایج منطقه (بلاست) کاملا مقاوم است. متوسط ارتفاع آن حدود 100 سانتی متر, مقاوم به ورس, دانه دراز, دارای 26.2 درصد آمیلوز, غلظت ژل کم, درجه ژلاتینی شدن متوسط و عطر و طعم کم می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمت زاده، قربانعلی، عارفی، حبیب اله، خنکدار، یداله، فقیه نصیری، زیبا، فتحی، ولی اله، ولی زاده، احمد، اسکو، ترانه، بهرامی، منصور، و حسین علی مانی، رمضان. (1380). "ندا" رقم پرمحصول برنج با کیفیت فیزیکوشیمیایی مطلوب. نهال و بذر، 17(1)، 107-115. SID. https://sid.ir/paper/20349/fa

    Vancouver: کپی

    نعمت زاده قربانعلی، عارفی حبیب اله، خنکدار یداله، فقیه نصیری زیبا، فتحی ولی اله، ولی زاده احمد، اسکو ترانه، بهرامی منصور، حسین علی مانی رمضان. "ندا" رقم پرمحصول برنج با کیفیت فیزیکوشیمیایی مطلوب. نهال و بذر[Internet]. 1380؛17(1):107-115. Available from: https://sid.ir/paper/20349/fa

    IEEE: کپی

    قربانعلی نعمت زاده، حبیب اله عارفی، یداله خنکدار، زیبا فقیه نصیری، ولی اله فتحی، احمد ولی زاده، ترانه اسکو، منصور بهرامی، و رمضان حسین علی مانی، “"ندا" رقم پرمحصول برنج با کیفیت فیزیکوشیمیایی مطلوب،” نهال و بذر، vol. 17، no. 1، pp. 107–115، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20349/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا