Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

925
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

512
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه پیازچه زایی در دو رقم تجاری سوسن Lilium longiflorum cv. Gironde و L. longiflorum cv. Cassandra در شرایط درون شیشه ای

صفحات

 صفحه شروع 721 | صفحه پایان 738

چکیده

سوسن یکی از گل های پیازی مهم است و هم اکنون به طور گسترده ای در بازار جهانی از آن استفاده می شود و گل های بریده آن با قیمت بسیار بالا در بازار جهانی به فروش می رسد. روش کشت بافت, بهترین روش تکثیر ارقام مختلف سوسن در دنیا شناخته شده است. به منظور به دست آوردن یک پروتکل قابل استفاده در تولید انبوه پیازچه های دو رقم از هیبریدهای تجاری سوسن, یکی با منشا آسیایی (Asiatic) به نام ژیرونده و دیگری با منشا شرقی (Oriental) به نام کاساندرا اقدام به بررسی تعدادی از عوامل موثر بر ریزازدیادی این ارقام شامل سه غلظت ساکارز (30, 60 و 90 گرم در لیتر) و موقعیت فلس (بیرونی, میانی و درونی) و بهترین ترکیب خاک آزمایش های طراحی و اجرا شد. بهترین بستر جهت سازگاری و رشد پیازچه های کشت بافتی نیز مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش ها, در قالب فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی انجام شد. ریزنمونه های مورد استفاده جهت القای پیازچه زایی, پس از ضدعفونی سطحی در داخل محیط کشت پایه MS حاوی بنزیل آمینوپورین و نفتالن استیک اسید به ترتیب به میزان 0.03 و 0.3 میلی گرم در لیتر مستقر شدند. وزن, ارتفاع و تعداد پیازچه های تولید شده, محل تشکیل پیازچه های هر ریزنمونه (قاعده ای, جانبی, راسی), تعداد فلس در هر پیازچه تولید شده و تعداد پیازچه های ریشه دار شده در هر ریزنمونه مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش های انجام شده مشخص شد که رقم کاساندرا از نظر وزن, طول و درصد ریشه زایی اختلاف معنی داری با رقم ژیرونده دارد. فلس میانی در هر دو رقم از نظر ارتفاع و درصد ریشه زایی به عنوان بهترین موقعیت فلس بود. رقم کاساندرا در غلظت 60 گرم در لیتر ساکارز, بزرگ ترین و طویل ترین پیازچه ها را تولید کرد. بیشترین تعداد پیازچه در محل قاعده ریزنمونه ها در هر دو رقم تشکیل شد. در آزمون بررسی بهترین ترکیب خاک, مشخص شد که پیت بهترین بستر برای رشد پیازچه های کشت بافتی است و دو رقم تجاری تفاوتی از نظر رویشی در این دو بستر نشان ندادند. به طور کلی, پیازهای تجاری سوسن در محیط کشت مناسب پیازچه زایی, پیازچه هایی با اندازه های متفاوت تولید کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مجتهدی، نرگس، و آزادی، پژمان. (1387). مقایسه پیازچه زایی در دو رقم تجاری سوسن Lilium longiflorum cv. Gironde و L. longiflorum cv. Cassandra در شرایط درون شیشه ای. نهال و بذر، 24(4)، 721-738. SID. https://sid.ir/paper/20356/fa

    Vancouver: کپی

    مجتهدی نرگس، آزادی پژمان. مقایسه پیازچه زایی در دو رقم تجاری سوسن Lilium longiflorum cv. Gironde و L. longiflorum cv. Cassandra در شرایط درون شیشه ای. نهال و بذر[Internet]. 1387؛24(4):721-738. Available from: https://sid.ir/paper/20356/fa

    IEEE: کپی

    نرگس مجتهدی، و پژمان آزادی، “مقایسه پیازچه زایی در دو رقم تجاری سوسن Lilium longiflorum cv. Gironde و L. longiflorum cv. Cassandra در شرایط درون شیشه ای،” نهال و بذر، vol. 24، no. 4، pp. 721–738، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20356/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا