مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

935
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

504
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی جوانه زنی دانه های زردآلو (.Prunus armenica L) در دو حالت طبیعی و سرما دهی مصنوعی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 19

چکیده

 سابقه و هدف: زردآلو از نظر اقتصادی از مهم ترین درختان میوه در ایران است و با توجه به اختلافات آب و هوایی مهم در کشورمان این گونه در نواحی معتدل مثل آذربایجان بهتر رشد می کند. تکثیر آن از طریق دانه می باشد و دانه ها برای رشد نیاز به گذراندن فصل سرما دارند. دانه ها را در حالت طبیعی در فصل پاییز می کارند, سرما نقش مهمی در سست کردن پوسته سخت دانه دارد و بعد از گذراندن فصل سرما در اواخر بهار یا اوایل تابستان جوانه می زنند؛ بعضی وقت ها این کار تا 18 ماه طول می کشد. اگر دانه ها در معرض سرما قرار نگیرند, جوانه زنی اتفاق نمی افتد. در این تحقیق یک حالت مصنوعی برای کوتاه کردن این مدت طولانی و برای افزایش سرعت جوانه زنی پیشنهاد شده است که با این کار درجه موفقیت در کشت این گیاه به نحو چشم گیری بالا می رود.مواد و روش ها: برای این کار 10 عدد از دانه های سالم از هر 7 رقم مورد آزمایش (زردآلوی تخم مرغی شکل (A), زردآلوی قرمز (B), خودروی دانه شیرین (C) خودروی دانه تلخ (D), تبرزه نصیری (d), تبرزه معمولی ( (Eزردآلوی سفید (e) ) انتخاب شد و بدون آن که سرمادهی مصنوعی به آن ها اعمال شود, در اوایل فصل پائیز در باغ کاشته شد, به طور هم زمان 10 عدد از دانه های سالم از هر رقم هم به طور آزمایشی در معرض سرمادهی مصنوعی قرار گرفت و بعد در داخل کاغذ واتمن خیس و در پتری دیش به ژرمیناتور منتقل گردید (مدت 14 روز در ژرمیناتور مدل 1CH‘RH؛ شرایط روز در دمای 20 درجه و شب در دمای 16 درجه و رطوبت %60) سپس درصد جوانه زنی, میانگین سرعت جوانه زنی در روز در نمونه ها و شاهد محاسبه گردید.یافته ها: نتایج نشان داد که در اثر سرمادهی مصنوعی درصد جوانه زنی نسبت به نمونه شاهد افزایش معنی داری داشته و در این حالت حدود 100% جوانه زنی در رقم Dمشاهده شد. هم چنین میانگین سرعت جوانه زنی در روز هم در نمونه های مورد آزمایش در مقایسه با نمونه های شاهد افزایش معنی داری داشت.نتیجه گیری: سرما دهی مصنوعی برای جوانه زنی درگیاه زردآلو برای نتیجه گیری بهتر مناسب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بخشی خانیکی، غلامرضا، قربانلی، مه لقا، و بلوجی، مبارکه. (1393). بررسی جوانه زنی دانه های زردآلو (.Prunus armenica L) در دو حالت طبیعی و سرما دهی مصنوعی. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، 5(17)، 13-19. SID. https://sid.ir/paper/204564/fa

    Vancouver: کپی

    بخشی خانیکی غلامرضا، قربانلی مه لقا، بلوجی مبارکه. بررسی جوانه زنی دانه های زردآلو (.Prunus armenica L) در دو حالت طبیعی و سرما دهی مصنوعی. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی[Internet]. 1393؛5(17):13-19. Available from: https://sid.ir/paper/204564/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا بخشی خانیکی، مه لقا قربانلی، و مبارکه بلوجی، “بررسی جوانه زنی دانه های زردآلو (.Prunus armenica L) در دو حالت طبیعی و سرما دهی مصنوعی،” تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، vol. 5، no. 17، pp. 13–19، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/204564/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا