مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

826
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر محیط های رشد پایه، تنظیم کننده های رشد و پکتین در ریزازدیادی ارقام گلابی (Pyrus communis L.)

صفحات

 صفحه شروع 373 | صفحه پایان 384

چکیده

 هدف از اجرای این تحقیق بهببود محیط های ریزازدیادی ارقام گلابی ابت فل (Abate Fetel), کازیر (Kaiser), کنفرانس (Conference), و ویلیامز (Williams) در راستای افزایش میزان پر آوری (Proliferation), کاهش نکروز جوانه انتهایی و همچنین تولید برگ های توسعه یافته در محیط درون شیشه بود. ابتدا اثر محیط های رشد پایه MS, QL و QL تغییر یافته, غنی شده با نسبت های مختلفی از BAP, اسید جیبرلیک و پلی آمین پوترسین روی رشد و نمو دو رقم ابت فتل و کایزر بررسی شد. کاربرد محیط های رشد پایه QL و QL تغییر یافته به جای محیط  پایه MS و یا افزایش سطح BAP از یک دو میلی گرم در لیتر در محیط رشد سبب افزایش معنی دار پر آوری رقم ابت فتل و بهبود کیفی ریز شا خه های هر دو رقم گردید. بررسی اثر نوع و غلظت سایتوکینین های BAP, 2ip , زآتین و  همچنین پکتین نشان داد که ترکیب دو نوع سایتوکینین BAP, 2ip همراه با %0.5 پکتین سبب افزایش پر آوری رقم کنفرانس و افزایش بقا ریز شاخه ها و توسعه برگی در هر چهار رقم گردید. زآتین همراه با BAP و یا بدون آن سبب افزایش میزان توسعه برگی و بقا ریز شاخه ها و کاهش پرآوری ارقام گردید. به طور کلی به منظور ریزازدیادی ارقام گلابی و بقا مطلو ب ریز شاخه ها, محیط رشدی مشتمل بر نمک های پایه QL تغییر یافته, غنی شده با %3 ساکاروز, 1 میلی گرم در لیتر BAP , 1 میلی گرم در لیتر  %0.5 2ipT پکتین و %0.6 آگار قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبدالهی، حمید، مولئو، روزاریو، و روجینی، اددو. (1384). مطالعه اثر محیط های رشد پایه, تنظیم کننده های رشد و پکتین در ریزازدیادی ارقام گلابی (Pyrus communis L.). نهال و بذر، 21(3)، 373-384. SID. https://sid.ir/paper/20463/fa

    Vancouver: کپی

    عبدالهی حمید، مولئو روزاریو، روجینی اددو. مطالعه اثر محیط های رشد پایه, تنظیم کننده های رشد و پکتین در ریزازدیادی ارقام گلابی (Pyrus communis L.). نهال و بذر[Internet]. 1384؛21(3):373-384. Available from: https://sid.ir/paper/20463/fa

    IEEE: کپی

    حمید عبدالهی، روزاریو مولئو، و اددو روجینی، “مطالعه اثر محیط های رشد پایه, تنظیم کننده های رشد و پکتین در ریزازدیادی ارقام گلابی (Pyrus communis L.)،” نهال و بذر، vol. 21، no. 3، pp. 373–384، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20463/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button