مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

7,120
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

معرفی رقم جدید گندم نان، آذر 2

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 266

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 از عواملی که موجب کاهش شدید محصول گندم در مناطق سردسیر و معتدل دیم می شوند می توان به تنش های خشکی، سرما و توزیع نامناسب بارندگی و بیماری زنگ زرد به ویژه در سال های پرباران اشاره نمود. رقم غالب مناطق سردسیر و معتدل دیم، سرداری می باشد که سازگاری بسیار وسیع نسبت به شرایط آب و هوای منطقه دارد ولی نسبت به ورس حساس، از نظر کیفیت نانوایی ضعیف و به بیماری زنگ زرد نیز حساس می باشد (امیری و همکاران، 1376؛ اهدایی، 1365؛ مقدم، 1375) در جهت رفع مشکلات رقم سرداری دورگ های زیادی از این رقم در بخش دیم موسسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر تهیه گردید (امیری و همکاران، 1376). رقم آذر 2 از تلافی لاینKvz/YM71/3/Maya"S"//Bb/Iina  با رقم سرداری (سفید) در سال زراعی 67-1366 در بخش تحقیقات غلات دیم موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر تهیه گردید (امیری و همکاران، 1376؛ امیری و همکاران، 1377). در ریخته ارثی این لاین از رقم قفقاز (Kvz/YM71) برای بخشیدن ژن های مقاومت به سرما، از رقم Maya"S" برای استفاده از ژن های مقاومت به بیماری، از رقم Inia برای کیفیت مناسب بذر و در نهایت از سرداری برای سازگاری وسیع و عملکرد بیشتر استفاه شده است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

روستایی، مظفر، صادق زاده اهری، داوود، حسن پورحسنی، مقصود، امیری، عارف، حق پرست، علیرضا، حسامی، علی، سلیمانی، کاظم، بنی صدر، ناصر، پاشاپور، هوشنگ، عظیم زاده، سیدمرتضی، ترابی، محمد، غفاری، عبدالعلی، عابدی اصل، غلامرضا، و نادرمحمودی، کوروش. (1379). معرفی رقم جدید گندم نان, آذر 2 . نهال و بذر، 16(2)، 263-266. SID. https://sid.ir/paper/20497/fa

Vancouver: کپی

روستایی مظفر، صادق زاده اهری داوود، حسن پورحسنی مقصود، امیری عارف، حق پرست علیرضا، حسامی علی، سلیمانی کاظم، بنی صدر ناصر، پاشاپور هوشنگ، عظیم زاده سیدمرتضی، ترابی محمد، غفاری عبدالعلی، عابدی اصل غلامرضا، نادرمحمودی کوروش. معرفی رقم جدید گندم نان, آذر 2 . نهال و بذر[Internet]. 1379؛16(2):263-266. Available from: https://sid.ir/paper/20497/fa

IEEE: کپی

مظفر روستایی، داوود صادق زاده اهری، مقصود حسن پورحسنی، عارف امیری، علیرضا حق پرست، علی حسامی، کاظم سلیمانی، ناصر بنی صدر، هوشنگ پاشاپور، سیدمرتضی عظیم زاده، محمد ترابی، عبدالعلی غفاری، غلامرضا عابدی اصل، و کوروش نادرمحمودی، “معرفی رقم جدید گندم نان, آذر 2 ،” نهال و بذر، vol. 16، no. 2، pp. 263–266، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20497/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button