مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,222
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

793
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد ارقام هندوانه

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 111

چکیده

 در این آزمایش اثر تنش شوری بر عملکرد میوه, کیفیت محصول و خصوصیات رشدی ارقام هندوانه تجاری چارلستون گری, کریمسون سویت و شوگر بی بی, در مزرعه امیرآباد دانشکده کشاورزی بیرجند به مدت دو سال با استفاده از آب آبیاری با شوری های مختلف دارای هدایت الکتریکی 1/1 (شاهد), 5/5 و 5/10 دسی زیمنس بر متر (آب چاه های مختلف) به صورت آزمایش کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار اجرا شد. شوری های مختلف در کرت های اصلی و ارقام در کرت های فرعی قرار گرفتند. تیمار شوری پس از مرحله 3-2 برگی حقیقی اعمال گردید. نتایج تجزیه واریانس دو ساله نشان داد که شوری بر عملکرد میوه, تعداد میوه هر بوته, وزن میوه, طول میوه, قطر میوه و قطر گوشت در سطح 1 درصد و بر قطر پوست در سطح 5 درصد معنی دار بود. ارقام از نظر صفات فوق در سطح 1 درصد با هم اختلاف معنی دار نشان دادند. با افزایش شوری کلیه صفات مورد مطالعه کاهش یافت. میزان کاهش در شوری 5/10دسی زیمنس بر متر در مقایسه با شاهد برای صفات فوق به ترتیب 76 , 46 , 42 , 26 , 4/21 , 14 و 8/22 درصد بود. کاهش عملکرد میوه ارقام چارلستون گری, کریمسون سویت و شوگر بی بی در شوری 5/5 دسی زیمنس بر متردر مقایسه با شاهد به ترتیب 4/21, 3/24 و 6/33 درصد و در شوری 5/10 دسی زیمنس بر متر به ترتیب 75, 70 و 77 درصد بود. آستانه تحمل به شوری ارقام به ترتیب 8 , 1/8 و 8/6 دسی زیمنس بر متر تعیین شد. عملکرد میوه ارقام در شرایط شاهد به ترتیب 28, 7/26و 6/19 تن در هکتار بود. عملکرد میوه با قطر میوه, قطر گوشت, قطر پوست, طول میوه و تعداد میوه در هر بوته دارای همبستگی مثبت و معنی دار در سطح 1 درصد (به ترتیب r برابر با 58/0, 54/0, 43/0, 7/0 و 5/0 بود. با توجه به نتایج حاصله ارقام چارلستون گری و کریمسون سویت که دارای آستانه تحمل به شوری بالا می با شند برای مناطقی با شوری آب و خاک تا حدود 8 دسی زیمنس بر متر توصیه می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صابری، محمدحسین، ذوالفقاران، اردوان، آذری نصرآباد، علی، و عطاردی، بصیر. (1385). بررسی اثر شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد ارقام هندوانه. نهال و بذر، 22(1)، 103-111. SID. https://sid.ir/paper/20538/fa

    Vancouver: کپی

    صابری محمدحسین، ذوالفقاران اردوان، آذری نصرآباد علی، عطاردی بصیر. بررسی اثر شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد ارقام هندوانه. نهال و بذر[Internet]. 1385؛22(1):103-111. Available from: https://sid.ir/paper/20538/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین صابری، اردوان ذوالفقاران، علی آذری نصرآباد، و بصیر عطاردی، “بررسی اثر شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد ارقام هندوانه،” نهال و بذر، vol. 22، no. 1، pp. 103–111، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20538/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button