مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

906
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

755
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان باقی مانده آفت کش ها (استامی پراید، دیازینون، ایمیداکلوپرید، پریمیکارب) در محصول گوجه فرنگی گلخانه ای (واریته ازمیر) در فارس

صفحات

 صفحه شروع 289 | صفحه پایان 296

چکیده

 امروزه با توجه به روند صعودی افزایش جمعیت و بحث امنیت غذایی, توسعه و ترویج محصولات گلخانه ای از اولویت های اجرایی وزارت جهاد کشاورزی محسوب می شود که اجرای این امر با افزایش بی رویه مصرف نهاده های شیمیایی مواجه شده است و با توجه به اهمیت محصولات خام کشاورزی به خصوص گوجه فرنگی که یکی از اصلی ترین محصول سبد خانوار ایرانی محسوب شده و به طور عمومی مصرف تازه خوری دارد, اهمیت توجه به میزان باقی مانده آفت کش ها در محصولاتخام کشاورزی را صد چندان می کند چرا که در بسیاری موارد عدم استفاده از آفت کش های بیولوژیک و کم خطر, عدم رعایت دوره کارنس آفت کش هاو مصرف بی رویه و غیراصولی آن ها باعث بروز اثرات زیان بار آفت کش ها شده و خطرات زیست محیطی را به همراه دارد. از آن جایی که در گلخانه ها جهت مبارزه با آفات, حشره کش های دیازینون (EC 60%), ایمیداکلوپرید (SC 35%), پریمیکارب (WP 50%) و استامی پراید (SP 20%) مورد استفاده قرار می گیرند. در این تحقیق میزان باقی-مانده سموم ذکر شده در محصول گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum) واریته ازمیر, در روزهای مختلف پس از استفاده, مورد بررسی قرار گرفته است. در این تحقیق نمونه برداری محصول تحت اثر آفت کش های استامی پراید, دیازینون, ایمیداکلوپرید, پریمیکارب قرار گرفته بود, انجام پذیرفت. در این مرحله برای تعیین روند کاهش سم در روزهای مختلف پس از سم پاشی, نمونه برداری در بازه های زمانی 2, 5, 7, 10, 14, 17 و 21 روز پس از سم پاشی صورت گرفت. استخراج باقی-مانده سموم از نمونه ها توسط حلال استونیتریل صورت گرفت و پس از خالص-سازی ماده استخراج شده, میزان آفت کش با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا مجهز به آشکارساز فرا بنفش و مرئی (HPLC-DAD) مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان دادند که میزان باقی مانده آفت کش های استامی پراید, دیازینون, ایمیداکلوپرید, پریمیکارب در گوجه فرنگی با نزدیک شدن به دوره کارنس سیر نزولی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یزدان پاک، آناهیتا، استوان، هادی، حسامی، شهرام، و غیبی، مهدی. (1398). بررسی میزان باقی مانده آفت کش ها (استامی پراید, دیازینون, ایمیداکلوپرید, پریمیکارب) در محصول گوجه فرنگی گلخانه ای (واریته ازمیر) در فارس. محیط زیست جانوری، 11(4 )، 289-296. SID. https://sid.ir/paper/206575/fa

    Vancouver: کپی

    یزدان پاک آناهیتا، استوان هادی، حسامی شهرام، غیبی مهدی. بررسی میزان باقی مانده آفت کش ها (استامی پراید, دیازینون, ایمیداکلوپرید, پریمیکارب) در محصول گوجه فرنگی گلخانه ای (واریته ازمیر) در فارس. محیط زیست جانوری[Internet]. 1398؛11(4 ):289-296. Available from: https://sid.ir/paper/206575/fa

    IEEE: کپی

    آناهیتا یزدان پاک، هادی استوان، شهرام حسامی، و مهدی غیبی، “بررسی میزان باقی مانده آفت کش ها (استامی پراید, دیازینون, ایمیداکلوپرید, پریمیکارب) در محصول گوجه فرنگی گلخانه ای (واریته ازمیر) در فارس،” محیط زیست جانوری، vol. 11، no. 4 ، pp. 289–296، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/206575/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button