مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ارزش غذایی جلبک دریایی سارگاسوم آنگوستیفولیوم در سواحل استان بوشهر با جلبک دریایی سیستوسیرا ایندیکا در سواحل استان سیستان و بلوچستان برای تغذیه نشخوارکنندگان

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 44

چکیده

 این پژوهش به منظور مقایسه ارزش غذایی دو جلبک دریایی استان های بوشهر (سارگاسوم آنگوستیفولیوم) و سیستان و بلوچستان (سیستوسیرا ایندیکا) برای تغذیه نشخوارکنندگان انجام شد. جهت تعیین قابلیت هضم, هر کدام از جلبک ها به نسبت های 10, 15 و 20 درصد با یونجه خشک, مخلوط شده و هر خوراک روی چهار رأس گوسفند نر بالغ بومی, با روش جمع آوری مدفوع آزمایش شدند. تیمارهای شش خوراک آزمایشی شامل: سه خوراک حاوی جلبک سارگاسوم و سه خوراک حاوی جلبک سیستوسیرا در قالب طرح کامل تصادفی بود. نتایج ترکیب شیمیایی شامل ماده خشک, ماده آلی, پروتئین خام, دیواره سلولی, دیواره سلولی منهای همی سلولز و انرژی خام به ترتیب برای جلبک سارگاسوم 92/6, 58/6, 4/8, 16/9, 14/6 درصد و 2316/3 کالری بر گرم و برای جلبک سیستوسیرا به ترتیب 93/2, 82, 15/2, 38/1, 27/7 درصد و 3267 کالری بر گرم بود. نتایج نشان داد که درصد مواد مغذی ذکر شده در بالا به جز ماده خشک, در سیستوسیرا نسبت به سارگاسوم افزایش معنی داری داشت. در بین تیمارهای خوراک سارگاسوم و سیستوسیرا, بهترین ضریب قابلیت هضم مواد مغذی را تیمار 20 درصد خوراک سیستوسیرا داشت که برای ماده خشک, ماده آلی, پروتئین خام, دیواره سلولی, دیواره سلولی منهای همی سلولز و انرژی خام به ترتیب, 58/8, 60/8, 64/5, 49/7, 50/8 و 62/1 درصد به دست آمد. به طورکلی, نتایج نشان داد که سیستوسیرا نسبت به سارگاسوم به دلیل داشتن پروتئین خام و انرژی خام بیش تر, خاکستر کم تر و به تبع آن, ماده آلی بیش تر, برای تغذیه دام مناسب تر بوده و مناسب ترین سطح استفاده آن, 20 درصد می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کبیری فرد، عبدالمهدی، دشتی زاده، محمود، کمالی، امیرارسلان، و خاج، حسین. (1398). مقایسه ارزش غذایی جلبک دریایی سارگاسوم آنگوستیفولیوم در سواحل استان بوشهر با جلبک دریایی سیستوسیرا ایندیکا در سواحل استان سیستان و بلوچستان برای تغذیه نشخوارکنندگان. محیط زیست جانوری، 11(3 )، 35-44. SID. https://sid.ir/paper/206611/fa

    Vancouver: کپی

    کبیری فرد عبدالمهدی، دشتی زاده محمود، کمالی امیرارسلان، خاج حسین. مقایسه ارزش غذایی جلبک دریایی سارگاسوم آنگوستیفولیوم در سواحل استان بوشهر با جلبک دریایی سیستوسیرا ایندیکا در سواحل استان سیستان و بلوچستان برای تغذیه نشخوارکنندگان. محیط زیست جانوری[Internet]. 1398؛11(3 ):35-44. Available from: https://sid.ir/paper/206611/fa

    IEEE: کپی

    عبدالمهدی کبیری فرد، محمود دشتی زاده، امیرارسلان کمالی، و حسین خاج، “مقایسه ارزش غذایی جلبک دریایی سارگاسوم آنگوستیفولیوم در سواحل استان بوشهر با جلبک دریایی سیستوسیرا ایندیکا در سواحل استان سیستان و بلوچستان برای تغذیه نشخوارکنندگان،” محیط زیست جانوری، vol. 11، no. 3 ، pp. 35–44، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/206611/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button