مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

832
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی، ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط گرم و خشک آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 50 | صفحه پایان 58

چکیده

 مقدمه: آب و الکترولیت ها برای حفظ سلامتی و کارایی افراد در محیط های شغلی گرم ضروری می باشند. هدف از این مطالعه تعیین میزان تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی, ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.روش بررسی: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 13 نفر دانشجوی مرد در شرایط گرم خشک آزمایشگاهی (دمای 40 درجه سانتی گراد, رطوبت 30 درصد) انجام شد. به افراد در 3 مرحله به مدت زمان 2 ساعت یکی از مداخله گرهای آب, آب و آبلیمو و شربت آبلیمو به مقدار 400 سی سی در 4 دفعه داده شد. از بدو مواجهه با گرما هر 10 دقیقه یکبار شاخص های (HSSI) Heat Strain Score Index, (PESI) Perceptual Strain Index, (PSI) Physiological Strain Index, ضربان قلب و دمای دهانی افراد اندازه گیری شد. از آزمون آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات و آزمون تعقیبی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.نتایج: نتایج نشان داد که شاخص های نمره استرین حرارتی (p=<0.001), استرین ادراکی (p=0.001) و استرین فیزیولوژیکی (p=<0.001) دارای تفاوت معنادار هنگام مصرف 3 مداخله گر بودند.نتیجه گیری: مصرف نوشیدنی ها باعث حفظ شرایط نرمال در افراد تحت آزمایش گردید. مصرف شربت آبلیمو دارای بیشترین تاثیر در کاهش میانگین نمرات هر سه شاخص نسبت به آب و آبلیمو و آب بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دهقان، حبیب اله، سوری لکی، محسن، پورعبدیان، سیامک، و حسن زاده، اکبر. (1396). بررسی تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی, ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط گرم و خشک آزمایشگاهی. طب کار، 9(2)، 50-58. SID. https://sid.ir/paper/207012/fa

    Vancouver: کپی

    دهقان حبیب اله، سوری لکی محسن، پورعبدیان سیامک، حسن زاده اکبر. بررسی تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی, ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط گرم و خشک آزمایشگاهی. طب کار[Internet]. 1396؛9(2):50-58. Available from: https://sid.ir/paper/207012/fa

    IEEE: کپی

    حبیب اله دهقان، محسن سوری لکی، سیامک پورعبدیان، و اکبر حسن زاده، “بررسی تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی, ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط گرم و خشک آزمایشگاهی،” طب کار، vol. 9، no. 2، pp. 50–58، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/207012/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button