Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,401
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

750
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی با روش QEC دریک کارخانه تولید مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 60

چکیده

 مقدمه: امروزه در بسیاری از کشورها پیشگیری از اختلالات اسکلتی - عضلانی مرتبط با کار به صورت یک ضرورت و اولویت ملی در آمده است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی اختلالات اسکلتی – عضلانی در صنعت تولید مواد غذایی انجام شده است.روش بررسی: در این پژوهش مقطعی, 10 گروه مختلف شغلی کارخانه به عنوان نمونه انتخاب شدند. در هر واحد, 50 درصد نیروی کار شاغل که حداقل یکسال سابقه کار داشتند به طور تصادفی انتخاب و به مطالعه راه یافتند و در مجموع, تعداد 92 نفربررسی شدند. به منظور تعیین میزان شیوع علایم اختلالات اسکلتی - عضلانی در اندام های گوناگون بدن کارگران از پرسشنامه نوردیک و به منظور ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی – عضلانی از روش Quick Exposure Check استفاده شد و برای این منظور در هر ایستگاه کاری از کارگر فیلم گرفته شد.یافته ها: میانگین سن کارگران مورد مطالعه 36.36±8.50 سال و محدوده آن 55-23 سال بود. میانگین سابقه کار کارگران مورد مطالعه 11.17 سال بود که کمترین سابقه کار 1 سال و بیشترین سابقه کار 30 سال بود. بر اساس نتایج به دست آمده از پرسشنامه نوردیک, 21.7% افراد مورد مطالعه در طی 12 ماه گذشته حداقل در یکی از نواحی چهارگانه (گردن, شانه, کمر و دست) دستگاه اسکلتی - عضلانی دچار درد و ناراحتی بوده اند. نتایج نشان داد که بین اختلالات اسلکتی - عضلانی کمر درد و درد شانه با سابقه کار کارکنان ارتباط معنی داری وجود دارد (P=0.01).بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که اختلالات اسکلتی ـ عضلانی در نواحی کمر و دست از بیشترین شیوع برخوردار است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرپرور، امیرهوشنگ، رنجبر، سمیرا، مستغاثی، مهرداد، و صالحی، مریم. (1390). ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی با روش QEC دریک کارخانه تولید مواد غذایی. طب کار، 3(2)، 54-60. SID. https://sid.ir/paper/207054/fa

    Vancouver: کپی

    مهرپرور امیرهوشنگ، رنجبر سمیرا، مستغاثی مهرداد، صالحی مریم. ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی با روش QEC دریک کارخانه تولید مواد غذایی. طب کار[Internet]. 1390؛3(2):54-60. Available from: https://sid.ir/paper/207054/fa

    IEEE: کپی

    امیرهوشنگ مهرپرور، سمیرا رنجبر، مهرداد مستغاثی، و مریم صالحی، “ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی با روش QEC دریک کارخانه تولید مواد غذایی،” طب کار، vol. 3، no. 2، pp. 54–60، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/207054/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا