مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,175
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

409
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تغذیه با شیر بر سطح آنزیم های کبدی کارگران یک صنعت رنگ سازی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 45

چکیده

 مقدمه: مطالعات اپیدمیولوژیک متعددی مسمومیت کبدی در نتیجه مواجهه مزمن با حلال های آلی آروماتیک و تاثیر آنها بر ترانس آمینازهای کبدی را نشان می دهند. در این مطالعه اثر مداخله ای تغذیه با شیر بر سطح آنزیم های کبدی کارگران یک صنعت رنگ سازی مورد ارزیابی قرار گرفته است.روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی قبل و بعد بوده و تعداد 162 نفر از کارگران یک صنعت رنگ سازی که در مواجهه مزمن با حلال های آلی آروماتیک بنزن, تولوئن و زایلن بودند, مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و سطح آنزیم های کبدیALT  وAST  با انجام آزمایش خون در کارگران مورد مطالعه, اندازه گیری گردید. تغذیه 200 میلی لیتر شیر به صورت روزانه برای کارگران به عنوان عامل مداخله آغاز و پس از یک سال مجددا سطح آنزیم های کبدی مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: میانگین سنی افراد مورد پژوهش, 31.5±8.84 سال و میانگین شاخص توده بدنی, 24±3.04 کیلوگرم بر مترمربع بود. سنجش میزان تراکم حلال های آلی آروماتیک در هوای سالن تولید رنگ نشان داد که کارگران با این حلال ها در سطح بیش از حد مجاز مواجهه دارند. سطح آنزیم های کبدی کارگران مورد مطالعه بعد از یک سال مصرف 200 میلی لیتر شیر به صورت روزانه به طور معنی داری (P<0.001) کاهش یافت.نتیجه گیری: با توجه به این که مصرف شیر در کاهش سطح آنزیم های کبدی کارگرانی که به صورت مزمن در معرض حلال های آلی آروماتیک بوده اند تاثیرگذار بوده, بنابراین مصرف شیر می تواند نقش موثری در جلوگیری از بروز یا کاهش ضایعات کبدی افراد در معرض خطر داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وحدانی منش، محمدعلی، ابوالحسن نژاد، وحیده، معاشری، نرگس، و کتابی یزدی، دامون. (1390). تاثیر تغذیه با شیر بر سطح آنزیم ‌های کبدی کارگران یک صنعت رنگ ‌سازی. طب کار، 3(3)، 39-45. SID. https://sid.ir/paper/207108/fa

    Vancouver: کپی

    وحدانی منش محمدعلی، ابوالحسن نژاد وحیده، معاشری نرگس، کتابی یزدی دامون. تاثیر تغذیه با شیر بر سطح آنزیم ‌های کبدی کارگران یک صنعت رنگ ‌سازی. طب کار[Internet]. 1390؛3(3):39-45. Available from: https://sid.ir/paper/207108/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی وحدانی منش، وحیده ابوالحسن نژاد، نرگس معاشری، و دامون کتابی یزدی، “تاثیر تغذیه با شیر بر سطح آنزیم ‌های کبدی کارگران یک صنعت رنگ ‌سازی،” طب کار، vol. 3، no. 3، pp. 39–45، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/207108/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button