مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

681
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

«زیره مدبر به سرکه»: بررسی تغییرات شیمیایی قبل و بعد از اصلاح زیره کرمانی

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 224

چکیده

 مقدمه: زیره کرمانی با نام علمی Bunium persicum (Boiss.) B. Fedtsch متعلق به خانواده چتریان است. در برخی از منابع طب سنتی ایران, میوه زیره کرمانی با نام «زیره مدبر به سرکه» به صورت اصلاح شده با سرکه و حرارت معرفی و استفاده شده است. بنابراین در مطالعه حاضر به بررسی کیفی و کمی اثرات این اصلاح بر ترکیبات گیاه مذکور پرداخته شد.روش ها: بدین منظور میوه زیره کرمانی بعد از تهیه از منبع استاندارد, به روش ذکر شده در منابع طب سنتی اصلاح شد. کروماتوگرافی لایه نازک, جهت بررسی ترکیبات فلاونوئیدی و کومارین های گیاه به کار رفت و از روش فولین سیوکالتو نیز برای اندازه گیری ترکیبات پلی فنلیک, قبل و بعد از اصلاح استفاده گردید.یافته ها: نتایج کروماتوگرافی لایه نازک بر روی فلاونوئیدها و کومارین های زیره کرمانی نشان داد که مقداری از این ترکیبات وارد سرکه شده اند. وجود ترکیبات کامپفرول و کافئیک اسید نیز در بررسی های مذکور در همه نمونه های زیره تایید شد و مشخص گردید که ترکیبات پلی فنلیک در مراحل بعد از اصلاح زیره, افزایش نشان داده است.بحث و نتیجه گیری: ترکیبات فلاونوئیدی و کومارینی که وارد سرکه شده و یا بر اثر حرارت دچار تغییرات شده اند و همچنین افزایش ترکیبات پلی فنلیک در «زیره مدبر به سرکه» احتمالا می توانند هدف انجام این اصلاح به منظور کاهش عوارض دارو و افزایش اثرات خاص آن باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قنادی، علیرضا، سجادی، سیدابراهیم، خیاط کاشانی، مریم، و خیاط کاشانی، محسن. (1389). «زیره مدبر به سرکه»: بررسی تغییرات شیمیایی قبل و بعد از اصلاح زیره کرمانی. طب سنتی اسلام و ایران، 1(3 (پیاپی 3))، 217-224. SID. https://sid.ir/paper/208036/fa

    Vancouver: کپی

    قنادی علیرضا، سجادی سیدابراهیم، خیاط کاشانی مریم، خیاط کاشانی محسن. «زیره مدبر به سرکه»: بررسی تغییرات شیمیایی قبل و بعد از اصلاح زیره کرمانی. طب سنتی اسلام و ایران[Internet]. 1389؛1(3 (پیاپی 3)):217-224. Available from: https://sid.ir/paper/208036/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا قنادی، سیدابراهیم سجادی، مریم خیاط کاشانی، و محسن خیاط کاشانی، “«زیره مدبر به سرکه»: بررسی تغییرات شیمیایی قبل و بعد از اصلاح زیره کرمانی،” طب سنتی اسلام و ایران، vol. 1، no. 3 (پیاپی 3)، pp. 217–224، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/208036/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button