مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,590
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,101
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات فیزیولوژیک زیتون از دیدگاه قرآن و تغذیه

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 74

چکیده

 سابقه و هدف: زیتون, میوه ای بهشتی است که هم در پزشکی مدرن و هم در طب سنتی و روایات دینی ما بر خواص فراوان آن تاکید شده است. زیتون به عنوان یکی از اجزای رژیم غذایی سلامتی مدیترانه است که به طور گسترده در سراسر دنیا هم به عنوان دارو و هم به عنوان منبع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله مروری کامل بر جایگاه انجیر در دین, طب سنتی و ارزیابی ترکیبات و فعالیت های دارویی و درمانی آن می گردد.مواد و روش ها: در این مطالعه, جهت جست و جوی منابع و مقالات مرتبط پایگاه های ISC, ISI, Pubmed-Mediline و SID مورد استفاده قرار گرفتند. قرآن مجید, تفاسیر قرآن, احادیث و روایات اسلامی و همچنین کتب معتبر طب سنتی گیاهان دارویی بررسی شده است. جستجو بر اساس کلیدواژه های زیتون, قرآن, ترکیبات مغذی, گیاهان دارویی و واژه های Anticancer,Medicinal plant, Holy Quran و از سال 1994 تا 2016 صورت گرفت. داده استخراج و نتایج به دست آمده, دسته بندی گردید.یافته ها: طبق نتایج بدست آمده, علاوه بر قرآن, احادیث متعددی بر مصرف زیتون تاکید داشتند. ترکیبات مختلف موجود در زیتون خصوصا وجود ترکیبات فنولی مثل هیدروکسی تیروزول و تیروزول, آن را به یک عامل حفاظتی و پیشگیری کننده در برابر آسیب های اکسیداتیو تبدیل کرده و نتایج مثبت درمانی آن بر روی رده های سلول های سرطانی و حیوانات آزمایشگاهی نیز موید نقش آن در درمان بیماری مختلف از جمله سرطان است.نتیجه گیری: تاثیر ترکیبات زیتون به واسطه وجود فعالیت آنتی اکسیدانی آنهاست که در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله انواع سرطان ها, بیماری های قلبی عروقی, گوارشی و عصبی حائز اهمیت است. این یافته ها می تواند تا حدودی, بیانگر تاکید دین اسلام و طب سنتی در مورد زیتون باشند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

امام جمعه، عباسعلی، شهنوازی، پروانه، و حسنین، پریسا. (1396). بررسی اثرات فیزیولوژیک زیتون از دیدگاه قرآن و تغذیه. طب سنتی اسلام و ایران، 8(1)، 67-74. SID. https://sid.ir/paper/208070/fa

Vancouver: کپی

امام جمعه عباسعلی، شهنوازی پروانه، حسنین پریسا. بررسی اثرات فیزیولوژیک زیتون از دیدگاه قرآن و تغذیه. طب سنتی اسلام و ایران[Internet]. 1396؛8(1):67-74. Available from: https://sid.ir/paper/208070/fa

IEEE: کپی

عباسعلی امام جمعه، پروانه شهنوازی، و پریسا حسنین، “بررسی اثرات فیزیولوژیک زیتون از دیدگاه قرآن و تغذیه،” طب سنتی اسلام و ایران، vol. 8، no. 1، pp. 67–74، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/208070/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button