مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,445
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

737
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شاخص های فیزیولوژیک در مردان غیرورزشکار با مزاج های مختلف

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 276

چکیده

 سابقه و هدف: در حوزه ی سلامت, تلاش سازمان جهانی بهداشت, توسعه و پیشرفت طب سنتی بوده است. مزاج نقش کلیدی در طب سنتی ایران دارد که تفاوت های فردی را نمایان می کند. این تفاوت های فردی نقش اصلی در روند و مسیر حوزه ی سلامت افراد دارد. بررسی این تفاوت ها در قالب مزاج با فاکتورهای مهم در ترکیب بدن, هدف این پژوهش است. مواد و روش ها: این تحقیق به روش توصیفی و با روش مقایسه ای با چهار مزاج (گرم و تر, سرد و تر, سرد و خشک, گرم و خشک) انجام شد. در این پژوهش ارتباط مزاج با شاخص های ترکیب بدن در مردان جوان غیرورزشکار بررسی شد. حجم نمونه در هر گروه مزاجی 35 نفر بود. آزمودنی ها به وسیله ی دستگاه آنالیز ترکیب بدن ارزیابی شد. پس از جمع آوری و وارد کردن داده ها در محیط نرم افزار SPSS نسخه 21 داده های خام تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: آب درون سلولی در مزاج سرد و تر به طور معنی داری بیشتر از سایر مزاج ها بود. آب برون سلولی نیز در مزاج سرد و تر بیشتر بود و فقط این تفاوت بین مزاج سرد و تر و مزاج سرد و خشک معنی دار نبود. درصد عضله نسبی در مزاج گرم و تر به طور معنی داری به نسبت سایر مزاج ها بیشتر بود. درصد چربی نسبی در مزاج سرد و تر به طور معنی داری بیشتر بود. میزان پروتئین بدن مزاج گرم و تر به نسبت سایر مزاج ها بیشتر بود و فقط تفاوت بین مزاج گرم و تر و مزاج گرم و خشک معنی دار نبود. میزان مواد معدنی در مزاج گرم و خشک به نسبت سایر مزاج ها بیشتر بود و البته این تفاوت فقط بین مزاج گرم و خشک و مزاج سرد و تر معنی دار بود. شاخص نسبت دور کمر به لگن بالاترین مقدار خود را در مزاج سرد و تر نشان داد و این اختلاف با سه مزاج دیگر معنی دار بود. چربی احشایی به طور معنی داری در مزاج سرد و تر بیشتر بود. متابولیسم پایه در مزاج گرم و تر به طور معنی داری بیشتر از سایر مزاج ها بود. میزان شاخص توده ی بدن در مزاج سرد و تر بالاترین میزان را نشان داد که این تفاوت با سایر مزاج ها از لحاظ آماری معنی دار بود. آب کل بدن نیز در مزاج سرد و تر به طور معنی داری بیشتر بود. نتیجه گیری: تفاوت های فردی که در قالب مزاج عنوان می شود با تفاوت های فیزیولوژیکی مرتبط می باشد که در تعیین خط مشی حوزه ی سلامت قابل توجه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    واحدی، سعید، راحتی، میلاد، عطارزاده حسینی، سیدرضا، و فتحی، مهرداد. (1397). بررسی شاخص های فیزیولوژیک در مردان غیرورزشکار با مزاج های مختلف. طب سنتی اسلام و ایران، 9(3 (پیاپی 35) )، 263-276. SID. https://sid.ir/paper/208115/fa

    Vancouver: کپی

    واحدی سعید، راحتی میلاد، عطارزاده حسینی سیدرضا، فتحی مهرداد. بررسی شاخص های فیزیولوژیک در مردان غیرورزشکار با مزاج های مختلف. طب سنتی اسلام و ایران[Internet]. 1397؛9(3 (پیاپی 35) ):263-276. Available from: https://sid.ir/paper/208115/fa

    IEEE: کپی

    سعید واحدی، میلاد راحتی، سیدرضا عطارزاده حسینی، و مهرداد فتحی، “بررسی شاخص های فیزیولوژیک در مردان غیرورزشکار با مزاج های مختلف،” طب سنتی اسلام و ایران، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35) ، pp. 263–276، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/208115/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button