مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اندازه ذرات سیلاژ ذرت و سورگوم بر مصرف، گوارش پذیری و فراسنجه های شکمبه ای در گوسفند کرمانی

صفحات

 صفحه شروع 309 | صفحه پایان 320

چکیده

 در یک پژوهش تأثیر سیلاژهای ذرت و سورگوم و اندازه ذرات آن ها بر مصرف خوراک, گوارشپذیری, فراسنجههای شکمبهای و رفتار مصرف خوراک در گوسفند بررسی شد. در حدود 1000 کیلوگرم علوفه ذرت و سورگوم در دو اندازه درشت و ریز خرد سیلو شدند. در سیلوها بعد از 45 روز باز و استفاده شدند. از چهار گوشفند نر دو ساله کرمانی با میانگین وزنی 0. 8± 34/0 کیاوگرم در قالب یک طرح مربع لاتین با آرایه فاکتوریل2×2 با چهار دوره 21 روزه استفاده شد. جیره های آزمایشی عبارت بودند از: جیره حاوی سیلاژ ذرت درشت; و جیره حاوی سیلاژ سورگوم ریز بودند. نسبت علوفه به کنسانتره در جیره ها 60 به 40 در نظر گرفته شد. الیاف نامحلول در شوینده خنثی در سیلاژ سورگوم نسبت به ذرت بیش تر بود(p<0/01). بیش ترین مصرف ماده خشک در جیره های با سیلاژ ریز بود (p<0/05). شکمبه pH دوساعت پس از مصرف خوراک, در جیره های سیلاژ ریز, تمایل به کاهش داشت ( p<0/06). جمعیت پروتوزآدر گونه های هولوتریش و سلولایتیک با افزایش اندازه سیلاژ افزایش یافت (P<0/05). بیش ترین تولید پروتئین میکروبی در شکمبه در جیره های سیلاژ ریز بود(P<0/05). زمان های مصرف خوراک, جویدن و نشخوار و در گوسفندان با جیره های حاوی سیلاژ درشت, بیش تر از ریز بود(P<0/05). نوع سیلاژ برعملکرد حیوان و رفتار مصرف خوراک تاثیر معنی داری نداشت. نتایج آزمایش نشان داد که سیلاژ سورگوم, بدون تاثیر منفی بر مسرف خوراک, گوارش پذیری و فراسنجه های شکمبه ای می تواند جایگزین سیلاژ ذرت در جیره گوسفندان شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منصوری، مهتاب، شریفی حسینی، محمدمهدی، دیانی، امید، و طهماسبی، رضا. (1398). تأثیر اندازه ذرات سیلاژ ذرت و سورگوم بر مصرف, گوارش پذیری و فراسنجه های شکمبه ای در گوسفند کرمانی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 21(3 )، 309-320. SID. https://sid.ir/paper/208935/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری مهتاب، شریفی حسینی محمدمهدی، دیانی امید، طهماسبی رضا. تأثیر اندازه ذرات سیلاژ ذرت و سورگوم بر مصرف, گوارش پذیری و فراسنجه های شکمبه ای در گوسفند کرمانی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1398؛21(3 ):309-320. Available from: https://sid.ir/paper/208935/fa

    IEEE: کپی

    مهتاب منصوری، محمدمهدی شریفی حسینی، امید دیانی، و رضا طهماسبی، “تأثیر اندازه ذرات سیلاژ ذرت و سورگوم بر مصرف, گوارش پذیری و فراسنجه های شکمبه ای در گوسفند کرمانی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 21، no. 3 ، pp. 309–320، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/208935/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button