مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر افزودن پودر زغال اخته، پودر سیر و اسانس ترکیبی گیاهی به جیره غذایی بر عملکرد وکیفیت تخم در مرغ های تخمگذار

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 60

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی تأثیر افزودن پودر زغال اخته, پودر سیر و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر عملکرد, کیفیت تخم مرغ و برخی فراسنجه های خون در مرغ های تخم گذار تجاری انجام شد. تعداد 128 قطعه مرغ تخم گذار سویه لوهمن لایت در سن 58 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار, چهار تکرار و هشت پرنده در هر تکرار استفاده شدند. جیره های آزمایشی شامل 1-جیره پایه (شاهد), 2-شاهد + یک درصد پودر سیر, 3-شاهد + یک درصد پودر زغال اخته و 4-شاهد + 15/0 درصد اسانس ترکیبی دانه کرچک و پوسته بادام هندی بودند. جیره های آزمایشی از هفته 59 الی63 تغذیه شد. عملکرد مرغ ها در سنین 61 و 63 هفتگی و میزان فراسنجه های خون و زرده تخم مرغ در پایان دوره آزمایش, اندازه گیری شدند. عملکرد مرغ های تخم گذار در بین تیمار های آزمایشی اختلاف معنی داری نداشت. زغال اخته باعث افزایش ارتفاع و واحد هاو سفیده تخم مرغ در مقایسه با شاهد شد (05/0P<). غلظت کلسترول, HDL, تری گلیسرید و آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز خون در بین تیمارهای آزمایشی, تفاوت معنی داری نداشت. مکمل کردن جیره غذایی با پودر سیر و زغال اخته سبب کاهش معنی دار غلظت کلسترول زرده تخم مرغ شد (05/0P<) اما غلظت کلسترول زرده تخم مرغ تحت تأثیر معنی دار اسانس گیاهی قرار نگرفت. براساس نتایج این آزمایش, می توان نتیجه گرفت افزودن پودر زغال اخته و یا سیر به جیره مرغ تخم گذار کیفیت داخلی تخم مرغ را بهبود داده و کلسترول زرده را نیز کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمتی، ذبیح اله، بشارتی، مقصود، و کریمی، امیر. (1398). تأثیر افزودن پودر زغال اخته, پودر سیر و اسانس ترکیبی گیاهی به جیره غذایی بر عملکرد وکیفیت تخم در مرغ های تخمگذار. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 21(1 )، 49-60. SID. https://sid.ir/paper/208975/fa

    Vancouver: کپی

    نعمتی ذبیح اله، بشارتی مقصود، کریمی امیر. تأثیر افزودن پودر زغال اخته, پودر سیر و اسانس ترکیبی گیاهی به جیره غذایی بر عملکرد وکیفیت تخم در مرغ های تخمگذار. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1398؛21(1 ):49-60. Available from: https://sid.ir/paper/208975/fa

    IEEE: کپی

    ذبیح اله نعمتی، مقصود بشارتی، و امیر کریمی، “تأثیر افزودن پودر زغال اخته, پودر سیر و اسانس ترکیبی گیاهی به جیره غذایی بر عملکرد وکیفیت تخم در مرغ های تخمگذار،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 21، no. 1 ، pp. 49–60، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/208975/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button