Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

773
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر استفاده از مکمل کروم-متیونین بر کاهش اثرات منفی ناشی از تنش فیزیولوژیک در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 613 | صفحه پایان 625

چکیده

 هدف این مطالعه بررسی اثر مکمل کروم-متیونین بر فراسنجه های خونی و ایمنی جوجه های گوشتی تحت تنش حاد بود. از 126 قطعه جوجه نر نژاد راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و سه تکرار و 14 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارها عبارت بودند از 1) جیره پایه بدون مکمل کروم و تنش (شاهد منفی), 2) جیره پایه بدون مکمل کروم و تحت تنش (شاهد مثبت) 3) جیره پایه با 1000 ppb مکمل کروم و تحت تنش. با افزودن 5/1 میلی گرم دگزامتازون در کیلوگرم جیره از روز 18 به مدت یک هفته تنش ایجاد شد و بعد از آن آزمایش تا 46 روزگی ادامه یافت. خونگیری در سن 25 و 46 روزگی انجام شد. تنش سبب افزایش غلظت گلوکز و چربی های سرم خون شد. در 25 روزگی, تغذیه جیره حاوی کروم در پرندگان تحت تنش, سبب کاهش مقدار تری گلیسرید, کلسترول, LDL و VLDL خون شد (05/0 > (P. در 46 روزگی, پرندگان تحت تنشی که کروم را در جیره خود مصرف کردند از تری گلیسرید, LDL, VLDL بیشتر و HDL کمتری نسبت به دو گروه دیگر برخوردار بود (05/0 > P). در پرندگان تحت تنش تعداد گلبول های سفید, درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت افزایش یافت (05/0P < ), و در پرندگانی که مکمل کروم مصرف کردند این صفات کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد استفاده از مکمل کروم در شرایط تنش حاد می تواند نشانه های فیزیولوژیک بروز تنش را کاهش دهد اما ادامه مصرف آن بعد از رفع عامل تنش زا, اثر مثبتی بر این فراسنجه ها ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری ورزنه، مریم. (1396). اثر استفاده از مکمل کروم-متیونین بر کاهش اثرات منفی ناشی از تنش فیزیولوژیک در جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(3 )، 613-625. SID. https://sid.ir/paper/209041/fa

    Vancouver: کپی

    باقری ورزنه مریم. اثر استفاده از مکمل کروم-متیونین بر کاهش اثرات منفی ناشی از تنش فیزیولوژیک در جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(3 ):613-625. Available from: https://sid.ir/paper/209041/fa

    IEEE: کپی

    مریم باقری ورزنه، “اثر استفاده از مکمل کروم-متیونین بر کاهش اثرات منفی ناشی از تنش فیزیولوژیک در جوجه های گوشتی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 3 ، pp. 613–625، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209041/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا