مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,605
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات اندازه ذرات علوفه یونجه و سیلاژ ذرت بر مصرف خوراک، فراسنجه های هضم شکمبه ای و فعالیت جویدن در میش های آبستن سنگسری

صفحات

 صفحه شروع 803 | صفحه پایان 818

چکیده

 در این تحقیق اثر اندازه ذرات علوفه یونجه و سیلاژ ذرت بر فعالیت جویدن, نرخ عبور مواد جامد از شکمبه و عملکرد میش های آبستن با استفاده از 30 رأس میش (سن 4/0 ± 35 ماه) در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و شش تکرار به مدت 30 روز مطالعه شد. جیره های آزمایشی شامل یونجه (سه اندازه, با میانگین هندسی 42/2, 91/4 و 04/7 میلی متر) و سیلاژ ذرت (دو اندازه, با میانگین هندسی 36/3 و 73/7 میلی متر) بودند. تیمارهای دارای ذرات ریز یونجه و سیلاژ ذرت دارای کم ترین عامل مؤثر فیزیکی (pef>8) بودند و مقادیر عامل مؤثر فیزیکی (pef>8 و pef>1. 18) با کاهش اندازه ذرات کاهش یافتند (05/0 pP). زمان مصرف خوراک, فعالیت نشخوار و زمان کل جویدن تحت تأثیر تیمار قرار نگرفتند. بر اساس نتایج حاصل, ایجاد تعادل مناسب بین اندازه ذرات علوفه به عنوان نماینده ای از بخش فیزیکی و ویژگی های شیمیایی جیره لازم است موردتوجه قرار گیرد. تیمار دارای علوفه یونجه ریز بعلاوه سیلاژ ذرات بلند در اکثر موارد مورد ارزیابی نتایج بهتری را نشان داد و به نظر می رسد این تیمار تعادل مناسب تری در جیره برای تغذیه میش ها فراهم کرده است. بنابراین در تهیه جیره میش های آبستن با در نظر گرفتن اندازه ذرات می توان عملکرد بهتری را انتظار داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایراجیان، غلامحسین، امانلو، حمید، تیموری یانسری، اسداله، میرزایی الموتی، حمیدرضا، و منصوری، هرمز. (1396). اثرات اندازه ذرات علوفه یونجه و سیلاژ ذرت بر مصرف خوراک, فراسنجه های هضم شکمبه ای و فعالیت جویدن در میش های آبستن سنگسری. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(4 )، 803-818. SID. https://sid.ir/paper/209064/fa

    Vancouver: کپی

    ایراجیان غلامحسین، امانلو حمید، تیموری یانسری اسداله، میرزایی الموتی حمیدرضا، منصوری هرمز. اثرات اندازه ذرات علوفه یونجه و سیلاژ ذرت بر مصرف خوراک, فراسنجه های هضم شکمبه ای و فعالیت جویدن در میش های آبستن سنگسری. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(4 ):803-818. Available from: https://sid.ir/paper/209064/fa

    IEEE: کپی

    غلامحسین ایراجیان، حمید امانلو، اسداله تیموری یانسری، حمیدرضا میرزایی الموتی، و هرمز منصوری، “اثرات اندازه ذرات علوفه یونجه و سیلاژ ذرت بر مصرف خوراک, فراسنجه های هضم شکمبه ای و فعالیت جویدن در میش های آبستن سنگسری،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 4 ، pp. 803–818، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209064/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button