مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,267
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

623
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی هضم و تخمیر جیره های حاوی بخش های متفاوت درخت سوبابل

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 49

چکیده

 قابلیت هضم و فراسنجه های تخمیری جیره های حاوی برگ, غلاف, و دانه درخت سوبابل (با نام علمی Leucaena leucocephala) در گوسفند با روش های هضم دومرحله ای و تولید گاز تعیین شد. جیره های آزمایشی شامل صفر (شاهد), 25, 50, 75, و 100 درصد برگ, غلاف, و دانه سوبابل بودند که جایگزین علوفه یونجه در جیره گوسفندان شدند. در مقایسه با جیره شاهد, جیره حاوی 50 درصد دانه سوبابل تولید گاز بیشتری داشت (P<0.05). در بین جیره های حاوی برگ سوبابل بیشترین مقدار ماده آلی واقعا هضم شده مربوط به سطح 100 درصد برگ سوبابل بود. سطح 100 درصد جایگزینی با یونجه در مقایسه با سایر مقادیر جایگزینی غلاف, بیشترین عامل تفکیک کننده و بازده تولید توده میکروبی را داشت (P<0.05). قابلیت هضم ماده خشک, الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی جیره های حاوی غلاف در همه سطوح, کمتر از جیره شاهد بود (P<0.05). قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی در جیره های حاوی برگ سوبابل تا سطح 75 درصد جایگزینی برگ سوبابل با یونجه تفاوتی با شاهد و با یکدیگر نداشتند. با افزایش مقدار دانه سوبابل در جیره قابلیت هضم ماده خشک, الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی از جیره شاهد بیشتر بود, به طوری که اختلاف برای سطوح 75 و 100 درصد دانه سوبابل معنی دار بود (P<0.05). بر اساس نتایج تحقیق حاضر, برگ و دانه سوبابل را می توان بدون وجود اثر منفی بر هضم و تخمیر تا 100 درصد جایگزین یونجه کرد. استفاده از دانه سوبابل به صورت جایگزین با یونجه در جیره گوسفندان می تواند ارزش غذایی جیره را افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نسیمی اصفهانی، شهین، چاجی، مرتضی، محمدآبادی، طاهره، و بوجارپور، محمد. (1395). بررسی هضم و تخمیر جیره های حاوی بخش های متفاوت درخت سوبابل. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 18(1)، 39-49. SID. https://sid.ir/paper/209148/fa

    Vancouver: کپی

    نسیمی اصفهانی شهین، چاجی مرتضی، محمدآبادی طاهره، بوجارپور محمد. بررسی هضم و تخمیر جیره های حاوی بخش های متفاوت درخت سوبابل. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1395؛18(1):39-49. Available from: https://sid.ir/paper/209148/fa

    IEEE: کپی

    شهین نسیمی اصفهانی، مرتضی چاجی، طاهره محمدآبادی، و محمد بوجارپور، “بررسی هضم و تخمیر جیره های حاوی بخش های متفاوت درخت سوبابل،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 18، no. 1، pp. 39–49، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209148/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button