مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

745
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک بر عملکرد و کیفیت میوه خربزه "زرد جلالی" تحت تنش کم آبی

صفحات

 صفحه شروع 387 | صفحه پایان 400

چکیده

 به منظور مطالعه اثر اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک بر عملکرد, کیفیت میوه و کارایی مصرف آب خربزه توده زرد جلالی تحت تأثیر تنش کم آبی, آزمایشی در سال 1394 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان, به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک-های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل محلول پاشی اسید هیومیک (0, 25, 50 و 75 میلی گرم در لیتر و اسید سالیسیلیک (5/0, 1 و 5/1 میلی مولار) و تیمار آبیاری در سه سطح (40, 70 و 100 درصد نیاز آبی گیاه) بود. نتایج نشان داد که تیمار آبیاری تأثیر معنی داری بر عملکرد و کیفیت میوه داشت. کمترین وزن میوه (956/1 کیلوگرم), تعداد میوه (5/1), عملکرد بوته (91/2 کیلوگرم), سفتی بافت میوه (67/4 کیلوگرم بر سانتی متر مربع), محتوای کلروفیل (11/0 میلی گرم در صد گرم وزن تر) و بیشترین درصد گوشت میوه (75 درصد) و کارایی مصرف آب (43/16 کیلوگرم بر متر مکعب) در شرایط تنش کم آبی 40 درصد حاصل شد. همچنین بیشترین تعداد میوه و عملکرد بوته در تیمار 75 میلی گرم بر لیتر اسید هیومیک حاصل شد و حداکثر درصد گوشت میوه (13/62 %) در اسید سالیسیلیک 5/1 میلی مولار بود. در کل بیشترین عملکرد بوته (79/7 کیلوگرم) و مواد جامد محلول (31/11 %) در شرایط آبیاری100 درصد نیاز آبی گیاه به ترتیب با محلول پاشی 1میلی مولار اسید سالیسیلیک و 25 میلی گرم بر لیتر اسید هیومیک حاصل شد. با توجه به نتایج, کاربرد اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک عملکرد و کیفیت میوه را در شرایط تنش تعدیل بخشیدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، زینب، برزگر، طاهر، و قهرمانی، زهرا. (1396). تأثیر اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک بر عملکرد و کیفیت میوه خربزه "زرد جلالی" تحت تنش کم آبی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(2 )، 387-400. SID. https://sid.ir/paper/209214/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی زینب، برزگر طاهر، قهرمانی زهرا. تأثیر اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک بر عملکرد و کیفیت میوه خربزه "زرد جلالی" تحت تنش کم آبی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(2 ):387-400. Available from: https://sid.ir/paper/209214/fa

    IEEE: کپی

    زینب عزیزی، طاهر برزگر، و زهرا قهرمانی، “تأثیر اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک بر عملکرد و کیفیت میوه خربزه "زرد جلالی" تحت تنش کم آبی،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 2 ، pp. 387–400، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209214/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا