مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

958
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پرایمینگ و مدت زمان آن بر خصوصیات کیفی جوانه زنی بذر با غلاف و گیاهچه اسپرس رقم (Eski) در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

 به منظور بررسی تاثیرات پرایمینگ بر خصوصیات جوانه زنی بذر با غلاف اسپرس رقم (Eski), آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در آزمایشگاه مرکز تحقیقات کشاورزی ساری, در سال 1390, اجرا شد. تیمارها شامل پلی اتیلن گلیکول (PEG6000) با غلظت های 5 و 10 درصد (با پتانسیل های اسمزی 3.21- و 7.41 بار), نیترات پتاسیم (KNO3) با غلظت های 5 و 10درصد و کلرید پتاسیم (KCl) با غلظت های 5 و 10 درصد و مدت زمان های 6, 12 و 24 ساعت بود. نتایج این آزمایش نشان داد که در تمام صفات در سطح احتمال p<0.001از نظر آماری تفاوت معنی داری را نشان داد که بیشترین آن ها در مدت 6 ساعت به دست آمد به جز تعداد گیاهچه غیرعادی که کمترین آن در مدت 6 ساعت بود؛ اما در تاثیرات متقابل پرایمینگ×زمان بیشترین شاخص طولی و وزنی ویگور, طول ریشه چه و سرعت جوانه زنی در محلول پرایمینگ 10 PEG درصد با مدت 12 ساعت حاصل شد. بیشترین درصد جوانه زنی و تعداد کل گیاهچه با PEG 5 و 10 درصد با مدت 6 و 12 ساعت و کمترین آن نیز در محلول 10 KCl درصد با مدت 6 ساعت به دست آمد. بیشترین میزان طول ساقه چه و طول گیاهچه در محلول پرایمینگ PEG 10 درصد با مدت 12 ساعت و کمترین آن در 10 KCl درصد با مدت 24 ساعت به دست آمد. بیشترین و کمترین تعداد گیاهچه عادی به ترتیب با محلول پرایمینگ 10 PEG درصد با مدت 12 ساعت و KCl 10 درصد با مدت 6 ساعت به دست آمد. بالاترین نسبت طولی (R/S) در محلول PEG 5 درصد با مدت 6 ساعت و پایین ترین نسبت آن در محلول KNO3 10 درصد با مدت 6 ساعت حاصل شد؛ همچنین, کمترین نسبت وزن تر (R/S) در محلول KNO3 و KCl 10 درصد با مدت 6 و 24 ساعت و بیشترین نسبت وزن خشک (R/S) در محلول پرایمینگ PEG 10 درصد با مدت 12 ساعت حاصل شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی، مهدی، و رضایی سوخت آبندانی، رضا. (1392). تاثیر پرایمینگ و مدت زمان آن بر خصوصیات کیفی جوانه زنی بذر با غلاف و گیاهچه اسپرس رقم (Eski) در شرایط آزمایشگاهی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 15(2)، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/209272/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی مهدی، رضایی سوخت آبندانی رضا. تاثیر پرایمینگ و مدت زمان آن بر خصوصیات کیفی جوانه زنی بذر با غلاف و گیاهچه اسپرس رقم (Eski) در شرایط آزمایشگاهی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1392؛15(2):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/209272/fa

    IEEE: کپی

    مهدی رمضانی، و رضا رضایی سوخت آبندانی، “تاثیر پرایمینگ و مدت زمان آن بر خصوصیات کیفی جوانه زنی بذر با غلاف و گیاهچه اسپرس رقم (Eski) در شرایط آزمایشگاهی،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 15، no. 2، pp. 1–15، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209272/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا