مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,477
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

645
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر گرده افشانی تکمیلی بر تشکیل و کیفیت میوه کیوی رقم ʼ هایواردʽ

صفحات

 صفحه شروع 785 | صفحه پایان 797

چکیده

 گرده افشانی ناقص گل های کیوی می تواند مهم ترین دلیل پایین بودن کیفیت و بازار پسندی میوه ها باشد. در این پژوهش, تأثیر گرده افشانی تکمیلی با سوسپانسیون گرده و دانه گرده خشک بر خصوصیاتی مانند اندازه میوه, وزن میوه, تعداد بذر, درصد ماده خشک, سفتی بافت, مواد جامد محلول, ویتامین ث, مقدار عناصر معدنی میوه کیوی رقم ʼ هایواردʽ ارزیابی شد. نتایج نشان داد گرده افشانی با دانه گرده خشک, و در مرحله 60 درصد باز شدن کامل گل ها, درصد میوه های بازارپسند را در مقایسه با تیمارهای دیگر افزایش داده است. چنین میوه هایی تعداد بذر بیش تری داشتند (به ترتیب 11 و 5 درصد), در نتیجه به طور معنی داری, اندازه, وزن, طول و قطر میوه بالاتری در مقایسه با شاهد و سوسپانسیون گرده نشان دادند. مقدار ویتامین ث میوه تحت تاثیر گرده افشانی قرار نگرفت, اما درصد ماده خشک میوه های که در مرحله 60 درصد بازشدن کامل گرده افشانی شدند, بالاتر بود. گرده افشانی با دانه گرده خشک در مقایسه با سوسپانسیون گرده مقدار کلسیم میوه را افزایش داد, که به دنبال آن باعث بهبود نسبت های نیتروژن به کلسیم, پتاسیم به کلسیم, مجموع پتاسیم و منیزیم به کلسیم و مجموع نیتروژن و پتاسیم به کلسیم شده است. در مجموع, به نظر می رسد گرده افشانی تکمیلی, به خصوص با دانه گرده خشک در مرحله 60 درصد باز شدن کامل گل های کیوی رقم ʼ هایواردʽ توانست باعث بهبود گرده افشانی و لقاح تخمک ها شود. چنین میوه هایی تعداد بذر بیشتری داشتند, در نتیجه, از سینک قوی تری برای تجمع آسیمیلات ها و مواد معدنی به خصوص کلسیم برخوردار شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهان پناه، سمانه، قاسم نژاد، محمود، و ابراهیمی، یونس. (1396). اثر گرده افشانی تکمیلی بر تشکیل و کیفیت میوه کیوی رقم ʼ هایواردʽ. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(3 )، 785-797. SID. https://sid.ir/paper/209370/fa

    Vancouver: کپی

    جهان پناه سمانه، قاسم نژاد محمود، ابراهیمی یونس. اثر گرده افشانی تکمیلی بر تشکیل و کیفیت میوه کیوی رقم ʼ هایواردʽ. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(3 ):785-797. Available from: https://sid.ir/paper/209370/fa

    IEEE: کپی

    سمانه جهان پناه، محمود قاسم نژاد، و یونس ابراهیمی، “اثر گرده افشانی تکمیلی بر تشکیل و کیفیت میوه کیوی رقم ʼ هایواردʽ،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 3 ، pp. 785–797، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209370/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا