مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر بیوچار و کودهای زیستی بر رنگیزه های فتوسنتزی، عملکرد و محتوای عناصر غذایی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )

صفحات

 صفحه شروع 407 | صفحه پایان 422

چکیده

 به منظور بررسی اثر بیوچار و کود زیستی بر رنگیزه های فتوسنتزی, عملکرد و عناصر غذایی گیاه نعناع فلفلی با نام علمی Mentha piperita L., آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با سه تکرار در سال 1396 انجام شد. تیمارها شامل بیوچار در دو سطح (0 و 10 تن در هکتار) و کود آلی و زیستی در پنج سطح (عدم مصرف کود (F0), ورمی کمپوست (10 تن در هکتار) (F1), سودوموناس (Pseudomonas fluorescens) (F2), ازتوباکتر (Azotobacter chroococcum) (F3), میکوریزا )سویه های Glomus mosseae, G. intradicces و (G. etunicatum (F4) بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که اثر اصلی بیوچار و کود زیستی بر برخی صقات تاثیر معنی داری داشت, به گونه ای که اعمال بیوچار و همچنین تیمار میکوریزا به ترتیب موجب افزایش میانگین در وزن تر برگ (73/294 و 8/306 گرم در متر مربع), وزن تر ساقه (73/366 و 15/361 گرم در متر مربع) و وزن تر کل (46/661 و 95/667 گرم در متر مربع) گردید. برهمکنش تیمارهای آزمایش تاثیر معنی داری بر وزن خشک برگ, ساقه و وزن خشک کل بر جای گذاشت. بالاترین میزان در این صفات در تیمار بیوچار به همراه میکوریزا مشاهده شد, که با تیمار تلفیق ورمی کمپوست + بیوچار در یک گروه آماری قرار گرفت. بنابراین با توجه به ضرورت تولید گیاهان دارویی در نظام های زراعی کم نهاده, حفظ محیط زیست و نیل به اهداف کشاورزی پایدار تلفیق تیمار بیوچار + میکوریزا و همچنین بیوچار + ورمی کمپوست جهت بهبود رشد و فتوسنتز گیاه نعناع فلفلی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زعفریان، فائزه، اکبرپور، وحید، حبیبی، مریم، و کاوه، محمد. (1398). تاثیر بیوچار و کودهای زیستی بر رنگیزه های فتوسنتزی, عملکرد و محتوای عناصر غذایی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 21(4 )، 407-422. SID. https://sid.ir/paper/209378/fa

    Vancouver: کپی

    زعفریان فائزه، اکبرپور وحید، حبیبی مریم، کاوه محمد. تاثیر بیوچار و کودهای زیستی بر رنگیزه های فتوسنتزی, عملکرد و محتوای عناصر غذایی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1398؛21(4 ):407-422. Available from: https://sid.ir/paper/209378/fa

    IEEE: کپی

    فائزه زعفریان، وحید اکبرپور، مریم حبیبی، و محمد کاوه، “تاثیر بیوچار و کودهای زیستی بر رنگیزه های فتوسنتزی, عملکرد و محتوای عناصر غذایی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 21، no. 4 ، pp. 407–422، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209378/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button